CRNOGORCI PALI U “ČAIRU”

Last Updated: 14/12/2017Autor

VATERPOLO

Srbija je ispunila jedan cilj. U sjajnom ambijentu, po običaju prepunih čairskih tribina, pobedili su naši vaterpolisti podmlađenu , borbenu Crnu Goru i napravili tako korak ka osvajanju prvog mesta u grupi Svetske lige u kojoj je još Rumunija. Srbiji predstoje dva gostovanja i zato ostaje žal što pobeda nije bila ubedljivija čime bi utisak bio potpuniji. Do prvog gola Filipa Filipovića obe ekipe su propustile igrača više. Prvo Crna Gora dva puta pa naša selekcija jednom. Filipović je pogodio 3,40 do prvog odmora a zatim je domaćin po drugi put dobio igrača više. Savić je zatražio tajm aut želeći da smiri igru Srbije. Međutim odlični Lazović je zaustavio udarac Prlainovića. Došao je red na crnogorskog selektora da zatraži minut odmora. Rezultata nije bilo a u kontranapadu je Srbija iskoristila igrača više i preko Mitrovića povela 2:0.Poslednji napad Crne Gore u prvoj četvrtini bila je i treća neuspešna realizacija igrača više. Na prvi odmor Srbija je otišla sa dva gola prednosti.

Teško su Crnogorci do sredine druge četvrtine dolazili u priliku da ugroze sigurnog Mitrovića. Sa druge strane napad na crnogorski gol je krunisan početkom drugog dela sa Ćukovom realizacijom igrača više. Posle se raspucao ali bez rezultata Prlainović. Odlično je branio Lazović. Tek u 14.minutu je pogodjena srpska mreža. delo je najboljeg igrača gostiju Ivovića (3:1) a zatim je Dragan Drašković smanjio na 3:2. Savić je za poslednji napad u prvom poluvremenu zatražio tajm aut. Igrača više je nekoliko sekundi pre kraja na odlično dodavanje Rašovića realizovao Aleksić. Na drugom odmoru ista meta, isto odstojanje, dva gola prednosti za Srbiju.

U drugom poluvremenu Mitrovića je na golu zamenio Pijetlović. Aleksić se prvi upisao strelce, drugi gol za 5:2. Crna Gora je sredinom četvrtine dobila četvrti put igrača više što je nateralo Gojkovića da zatraži tajm aut. Rašović je presekao napad pa je u tom trenutku realizacija gostiju sa igračem više i dalje bila nula.Ni Srbija u nardnom napadu nije ništa uradila sa brojčanom prednošću u bazenu. Kod nove takve situacije Savić je uzeo minut odmora.I ponovo nije bilo gola, Prlainovićev udarac je zaustavila prečka. Marko Petković je prekinuo seriju promašaja sa igrače više, na 1,15 do kraja treće dela smanjio je na 5:3. i onda majstorija u tri poteza. Lopta je munjevito došla do Ćuka koji pogađa za plus tri, 28 sekundi do poslednjeg odmora. Crna Gora u poslednjih 28 sekundi nije ni šutnula prema našem golu.

Završnica je počela golovima Aleksića i Brguljana. Nastavak igre sa brzopletim napadima na obe strane pa je kod iskkjučenja Sarića, sredinom četvrtine Savić uzeo minut odmora. Bez rezultata,Lazović brani glavom Prlainoviću koji zatim trese prečku ali i sprečava opasnu kontru rivala.

Poslednji tajm aut Gojković je zatražio 102 sekunde do kraja utakmice.Odmah je Srbija osvojila loptu i vrlo brzo je izgubila. Rival je imao poslednji napad koji je sjajnom odbranom zaustavio Pijetlović. Ostalo je 7:4.

Izjave posle utakmice,

Gojko Pijetlović:

– Fizički naporna utakmca, dosta napornija od uobičajenih. Imaju novi Jadranov stil igre. I mi igrali odlično odbranu, zadovoljan sam pobedom i igrom.

Dejan Savić:

– Tvrda. pokazalo se da oba tima izmučena teškim kalendarom i kluskom sezonom. Sa druge strane dobar vaterpolo. Dobar završetak ove godine za našu selekciju. Čestitke obema ekipama, federaciji i publici,

Duško Pijetlović:

– Mladi su želji dokazivanja. Dobili smo bez velikih oscilacija. Mogli i manje golova da primimo. Hteli su na snagu ali smo ih smirili i proveli uakmicu kraju.

Filip Filipović:

– Očekivan tok igre, sršan pristup Crne Gore. Znamo šta da očekujemo od jih. Srean sam što smo uspeli da dobrom odbranom i ispodprosečnim napadom ostvarimo pobedu. Toliko od nas u Svetskoj ligi. Reč dajemo mladjim snagama ali tu smo ako zatreba.

SRBIJA: G.Pijetlović, Lazić, V.Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Ubović, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Banićević, Petković 1, Radović, Drašković 1, Ukropina, Ivović 1, Spaić, Popadić, Sarić, Kandić. Selektor: Gojković.