ČETIRI VRHUNSKA PREDAVANJA NA MEDICINSKOJ EDUKACIJI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

Last Updated: 15/04/2019AutorTags:

SSAB

Prvo stručno savetovanje Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda u ovoj godini pod nazivom „Medicinska edukacija sportskih stručnjaka – novi ciklus 2019”, održano je u prostorijama Doma učenika „Patrijarh Pavle“ u Beogradu.

Mala je bila sala u jednom od beogradskih domova srednjoškolaca da primi sve zainteresovane za vrhunska predavanja naših stručnjaka. Više od sto prisutnih trenera, doktora, fizioterapeuta, studenata, sportskih radnika, i svih ostalih zainteresovanih za edukaciju, dobili su niz korisnih informacija od predavača: prof. dr Dušana Ugarkovića (tema: Biološki razvoj snage), doc. dr Gorana Vukomanovića (Zdravstvena procena i praćenje dece sportista), sci. dr Duška Spasovskog (Telesna konstitucija i trening snage), dr sci Seada Malićevića (Ishrana i suplementacija u treningu snage).

Prisutne je uoči početka četvoročasovnog rada pozdravio generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nikola Penić. Do kraja godine u dogovoru sa članovima Zdravstvene komisije realizovaće se još tri stručna savetovanja – 10. juna, 10. septembra i 10. decembra.

Broj prisutnih polaznika govori da su članice SSAB ozbiljno shvatile molbu da uvrste ova savetovanja u godišnji plan edukacije, sve sa ciljem stručnog usavršavanja svih sportskih stručnjaka. Sportski savez Beograda će voditi  evidenciju o prisustvu radi izdavanja potvrda i diploma za sve učesnike, koji su prisustvovali na minimum tri kvartalna savetovanja.