It seams that you haven't connected with your Twitter account
16 May, 2022
PočetnaSSABČETIRI VRHUNSKA PREDAVANJA NA MEDICINSKOJ EDUKACIJI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

ČETIRI VRHUNSKA PREDAVANJA NA MEDICINSKOJ EDUKACIJI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

SSAB

Prvo stručno savetovanje Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda u ovoj godini pod nazivom „Medicinska edukacija sportskih stručnjaka – novi ciklus 2019”, održano je u prostorijama Doma učenika „Patrijarh Pavle“ u Beogradu.

Mala je bila sala u jednom od beogradskih domova srednjoškolaca da primi sve zainteresovane za vrhunska predavanja naših stručnjaka. Više od sto prisutnih trenera, doktora, fizioterapeuta, studenata, sportskih radnika, i svih ostalih zainteresovanih za edukaciju, dobili su niz korisnih informacija od predavača: prof. dr Dušana Ugarkovića (tema: Biološki razvoj snage), doc. dr Gorana Vukomanovića (Zdravstvena procena i praćenje dece sportista), sci. dr Duška Spasovskog (Telesna konstitucija i trening snage), dr sci Seada Malićevića (Ishrana i suplementacija u treningu snage).

Prisutne je uoči početka četvoročasovnog rada pozdravio generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nikola Penić. Do kraja godine u dogovoru sa članovima Zdravstvene komisije realizovaće se još tri stručna savetovanja – 10. juna, 10. septembra i 10. decembra.

Broj prisutnih polaznika govori da su članice SSAB ozbiljno shvatile molbu da uvrste ova savetovanja u godišnji plan edukacije, sve sa ciljem stručnog usavršavanja svih sportskih stručnjaka. Sportski savez Beograda će voditi  evidenciju o prisustvu radi izdavanja potvrda i diploma za sve učesnike, koji su prisustvovali na minimum tri kvartalna savetovanja.