ČASTAN OPROŠTAJ “ORLOVA” OD RUSIJE

Last Updated: 28/06/2018Autor

FUDBAL

Reprezentacija Srbije poražena je od Brazila u trećem meču na Prvenstvu sveta u Rusiji i tako završila takmičenje na Mundijalu. Utisak je da su Orlovi zaslužili mnogo više, jer su u većem delu meča imali kontrolu igre, stvorili i nekoliko veoma dobrih prilika, ali ponovo smo prilimili jeftine golove.

Selektor Mladen Krstajić napravio je nekoliko izmena u odnosu na sastav koji je počeo meč protiv Švajcarske. Miloš Veljković, Antonio Rukavina i Adem Ljajić su sada bili starteri, a Srbija je delovala sasvim dobro u prvom delu igre, sve do 36. minuta kada je usledio mali pad koncentracije koji je iskoristio Paulinjo. Ubacio se iz drugog plana, iskoristio dirigovanu loptu od Paulinja i samo prebacio Stojkovića koji nije mogao ništa da uradi. Trenutak koji je obeležio prvo poluvreme u kome je Srbija delovala hrabro, bila veoma opasna po bokovima, imala raspoložene pojedince, timski bila uverljiva ali samo jedan trenutak nepažnje doneo je Brazilu vredan gol.

U nastavku je Srbija ponovo delovala dobro, imala više od igre, bila mnogo opasnija, ali ponovo je Brazil dao gol. I to posle prave opsade gola Brazila kada je Alison u nekoliko navrata spasavao svoju mrežu. Dva puta je Mitrović bio u prilici, činilo se da će egzekucija biti neminovna, ali nedostajalo je i sreće u tim trenucima. I kada se činilo da je samo pitanje vremena kada će Orlovi doći do zasluženog izjednačenja, usledio je korner koji je izveo Nejmar, Silva je bio najviši na prvoj stativi i postigao gol. Utisak je da je prethodno neko od naših igrača fauliran u prekidu, ali arbitar iz Irana,koji je inače bio loš, ništa nije video.

Brazil je slavio, posle svega, zasluženo. Do izražaja je došao veliki individualni kvalitet koji je ispratila i sreća u završnici. Srbija je završila mundijalsku priču, ali ostaje gorak ukus zbog svega što se dešavalo u meču sa Švajcarskom i velikih sudijskih grešaka na štetu naše reprezentacije. I ta nepravda je najviše uticala da završimo takmičenje u grupi.

Srbijaje časno završila učešče na Mundijalu u Rusiji,a nepravda  koju smo doživeli u meču saŠvajcarskom  i sramno suđenje nemačkog arbitra, definitivno su imali najviše uticaja na konačan rezultat. Protiv Brazila je Srbija igrala hrabro, ali sjajni pojedinci koji čine tim Brazila znali su da kazne neke naše promašaje. Selektor Mladen Krstajić se prvi pojavio na konferenciji za medije…

-ČestitkeBrazilu na pobedi, iskoristili su svoj individualni kvalitete. Tako su postigli prvi gol, u nastavku smo pokušali da stignemo do izjednačenja, ali oni su kaznli naše promašaje.Čestitam i mojoj ekipi na velikoj požrtvovanosti u ovom meču – rekao je Mladen Krstajić.

Opšti utisak…

-Igrači su dai svoj maksimum, dosšli smo na veliko takmičenje posle osam godina i mislim da možemo svi da budemo zadovoljni. Ima naravno situacija kada je moglo biti i bolje. Protiv Kostarike je bilo dobro, veoma teška utakmica ali i pobeda. Drugi duel protiv Švajcarske …Desilo se to što se desilo. Pred nama je bio Brazil, prilika da pobedom idemo dalje, ali kada se podvuče crta,čestitke igračima na pristupu i ponašanju u ovih mesec dana.

Srbija je delovala dobro, ali opet nedovoljno protiv selekcije kakav je Brazil…

-U meču sa Brazilom nemaš prava na grešku, u prvom delu smo dobro stajali, ali jedan trenutak nepažnje i primili smo gol. U nastavku smo ponovo delovali dobro, ali definitivno neke stvari moramo podići na viši nivo. Ono što je dobro treba usavršavati, ono loše popraviti.

Brazil je bio dobar u igri glavom, segmentu gde je Srbija takođe ubedljiva…

-Pokušali smo da iznenadimo Brazil u igri glavom, ali nisu oni baš ni tako niska ekipa, jer znaju i oni dobro da se postave, tako da deluju moćno i u tom segmentu – rekao je na kraju selektor Mladen Krstajić.

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Milinković – Savić, Tadić, Ljajić (od 74. Živković), Kostić (od 82. Radonjić), Mitrović (od 89. Jović). Selektor Mladen Krstajić

BRAZIL: Alison, Silva, Miranda, Fagner-, Marselinjo (od 10. F.Luis), Kasemiro, Paulinjo (od 66. Fernandinjo), Vilian, Kutinjo (od 79. Augusto), Žezus, Nejmar. Selektor Tite