BUJIŠIĆ OSVOJIO SREBRO NA ZLATNOM POJASU U RUMUNIJI

Last Updated: 01/10/2018Autor

BOKS

Reprezentativac Srbije u boksu Đorđe Bujišić okitio se medaljom na prestižnom međunarodnom takmičenju „Zlatni pojas“ koje je održano u Bukureštu. Mladi srpski bokser osvojio je srebro, a do medalje stigao je zabeleživši pobede nad šampionima Rumunije i Velike Britanije. U borbi za zlato izgubio je od Moldavca preglasavanjem sudija rezultatom 2:3. Iako je izgubio Bujišić je ostavio snažan utisak na publiku i prisutne selektore mnogih reprezentacija jer je tek nekoliko meseci u seniorskoj konkurenciji i već ima četiri pobede u međunarodnim ringovima. Treba napomenuti da je i Mate Parlov osvojio srebrnu medalju na ovom turniru, a da nikada niko sa prostora bivše Jugoslavije nije osvojio zlato na ovom takmičenju.

Pored Bujišića pobedu na ovom turniru zabeležio je i Petar Stošić u velter kategoriji, dok su ostali naši bokseri izgubili u svojim nastupima. Pre takmičenja u Bukureštu BSS je sproveo bazične pripreme u širem sastavu seniorske i omladinske boks reprezentacije Srbije na Kopaoniku koje su trajale 21 dan, nakon kojih su napravljene dve ekipe za međunarodna takmičenja. Ekipa A u sastavu: Nikola Ristić, Đordje Bujišić, Petar Stošić, Petar Prokić Stefan Panić, Stefan Gavrilović i trener Slobodan Kostić nakon Kopaonika odradili su zajedničke pripreme i sparinge u Rumuniji sa najboljom selekcijom domaćina, nakon koji su učestvovali na međunarodnom turniru Zlatni pojas.

“Bio je ovo prvi turnir nakon bazičnih priprema, ali i vatreno krštenje naših reprezentaticaca na međunarodnoj sceni sa novim stručnim štabom. Drugi deo ekipe priprema se u Rusiji sa ruskim reprezentativcima za turnir u Minsku, Belorusiji. Naš stručni štab je zadovoljan napretkom i zalaganjem naših boksera, ali ipak naš cilj su pobede. Analiziraćemo greške, kako bismo u daljim nastupima bili efikasniji. Bokserski savez Srbije od nas očekuje rezultate i ako ih ne bude bilo, povlačim se sa mesta selektora. Imamo uslove kao nikada ranije, tako da nema opravdanja, već samo obavezu da nam bokseri pobeđuju. Bujišić nam je osvetlao obraz i to nam je putokaz da napredujemo”, rekao je selektor bokserske selekcije Srbije Tomislav Antelj.