BRONZA ZA NEMEŠA U MINSKU

Last Updated: 30/06/2019AutorTags:

Rvač Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju u kategoriji -67kg grčko-rimskim stilom na Evropskim igrama u Minsku pošto je u borbi za bronzu savladao Jermena Aslaniana Karena rezultatom 2-1.

„Mnogo sam srećan što sam osvojio medalju. Ovo je moja prva seniorska medalja. Sa ovim Jermenom sam se dva puta sretao i on je bio bolji oba puta. Danas smo gledali kako je rvao sa Gruzijcem i sa trenerom sam spremio taktiku za ovu borbu. Nisam uspeo baš sve što je bio plan, ali dobrim delom jesam i ispalo je dobro. Zadovoljan sam. Veliko hvala treneru Stojanu Dobrevu. Bez njega ni ova ni druge medalje koje Srbija osvaja poslednjih godina u rvanju ne bi bile moguće,“rekao je Mate nakon osvojene borbe.

Nemeš je nakon prve dobijene borbe u kojoj je bio bolji od rvača iz Švajcarske Vetsch Andreasa, poražen u 1/4 finala od Gruzijca Bolkvadze, pa je put do medalje tražio kroz repasaž gde je ubedljivo, sa 9-0, savladao Austrijanca Burger Kristofa.

Rvač Mihail Kajala u kategoriji -97kg, nakon jedne pobede, poražen je u ¼ finalu. Karatista Slobodan Bitević u kategoriji +84kg, nakon jednog poraza i dve nerešene borbe nije uspeo da se plasira u polufinale. Poslednjeg dana takmičenja na Evropskim igrama u Minsku od sportista Srbije na borilišta će izaći karatistkinje Jovana Preković i Jelena Milivojčević. Prva borba u grupnoj fazi Jelene Milivojćević je po rasporedu u 8:00, a Jovane Preković u 9:51.