BRONZA ZA MARIJU SUDIMAC NA EVROPSKOM KUPU U HASKOVU

Last Updated: 28/08/2017Autor

BADMINTON

U ovogodišnju riznicu međunarodnih medalja srpskog badmintona stiglo je još jedno odličje. Marija Sudimac izlija je bronzano odličje na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Kassabian Brothers Bulgarian U17 International 2017, koji je od 25. do 27. avgusta 2017. održan u Haskovu. Naša reprezentativka je, kao prvi nosilac, bila slobodna u prvom kolu ženskog singla, dok je u drugom meč bez borbe predala Holanđanka Kloi Majer. U četvrtfinalu Sudimčeva je savladala Turkinju Zejnep Akdeniz s 21:18, 21:17, dok je u borbi za finale, posle velike borbe u tri seta, izgubila od njene sunarodnice Zehre Erdem s 19:21, 21:17, 21:12, koja je potom osvojila zlato.

“Prezadovoljna sam što sam stigla do postolja u Haskovu, tim pre što mi je ovo bio prvi turnir nakon letnjih priprema i više od dva meseca pauze kada su zvanični mečevi u pitanju. Odlično sam počela polufinale, osvojila prvi set, ali sam malčice pala u igri u nastavku duela, što je sjajna Turkinja Erdem iskoristila i zasluženo stigla do finala“, prokomentarisala je Sudimčeva svoj nastup u Haskovu gde je sudila naša Kristina Jovin.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Marije Sudimac i Kristine Jovin na turniru u Haskovu.