BRONZA ZA MANDIĆEVU U SOFIJI

Last Updated: 21/10/2019Autor

Milica Mandić ( preko 67 kg) osvojila je bronzanu medalju na Gran priju u Sofiji. Ovim odličnim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni, Mandićeva je osvojila još jedno vredno odličje kao i bodove za Tokio 2020. Na putu do pobedničkog postolja Mandićeva je ostvarila tri pobede na Gran priju. U prvom meču savladala je Katarinu Batili (Obala Slonovače). Engleskinja Rebeca Mogowan nije imala rešenje za srpsku šampionku u drugom meču, kao ni Francuskinja Solen Avulet u duelu koji je sledio. U meču za ulazak u finale Kineskinja Šuin Zeng bila je bolja od srpse šampionke. Milica Mandić se iz Sofije vraća sa bronzanim odličjem, sedmim sa GP turnira i vrednim bodovima za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

-Ovo je njena sedma medalja na Grand pri turnirima. Bila je odlična ceo dan, u svakoj borbi! I u polufinalu je bila dosta blizu sa Kineskinjom koja je osvojila i ovaj Gran pri, baš kao i onaj u Japanu- rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS.- Ovo znači i novih 14,4 poena više važnih do kraja kvalifikacionog dela. Fokus prebacujemo na Bari i novi G4 turnir, te na kraju na finalni GP posle kog će sve biti poznato. Mislim da će se Milica sa ovim poenima pomeriti za jedno mesto naviše u renkingu –zaključio je Dragan Jović.

Medalja osvojena u Sofiju je izuzetno važna za Milicu jer je zahvaljujući njoj ostala među prvih šest na rang listi.

– Zadovolja sam današnjim danom i srećna sto se ponovo nalazim na postolju na ovakvom turniru. Imala sam četiri teška meča, i drago mi je da se video napredak u nekim stvarima sto sam vezbala. Hvala treneru Draganu Joviću koji me je vodio u svakoj borbi i bez čijih saveta i ne bih napravila ovaj rezultat. Imala sam nekoliko grešaka, ali imam na čemu da radim i tome se radujem – istakla je Milica Mandić.

Orlovi su drugog takmičarskog dana GP u Sofiji imali još jednu šansu za odličje. Nadica Božanić (do 67kg) izgubila u četvrtfinalu čime je bila na korak do osvajanja medalje.