It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaBOŽANIĆI NA 3. LETNJIM OLIMPIJSKIM IGRAMA ZA MLADE

BOŽANIĆI NA 3. LETNJIM OLIMPIJSKIM IGRAMA ZA MLADE

TEKVONDO

Nadica Božanić (do 63kg) i Dušan Božanić (do 73kg) uspeli su da obezbede vize za Buenos Aires već prvog takmičarskog dana na tekvondo Kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih! Oboje su naši prvi predstavnici u ovom olimpijskom sportu na 3. Letnjim olimpijskim igrama mladih koje se održavaju u Argentini u oktobru. Šansu imaju I Teodora Jović (-44kg) I Bogdan Bulat (-55kg) koji se takmiče drugog dana.

-Presrećan sam sto su se u prvom danu kvalifikacija plasirala dva takmičara Srbije, Nadica i Dušan Bozanić. Naporno su trenirali celu sezonu, rezultat nije izostao! Ovo je sjajan start pred svetsko juniorsko prvenstvo, ali pre svega imamo još dvoje takmičara koji mogu da se kvalifikuju a to su Bogdan I Teodora – rekao Jugoslav Nastasić, jedan od trenera juniorskog nacionalnog tima.

Nadica se nadala ovom rezultatu od starta.

– Veoma sam zadovoljna što smo brat i ja uspeli da se kvalifikujemo. Sad ćemo se skoncentrisati da budemo još bolji na svetskom prvenstvu i nadamo se najsjajnijem odličju – istakla je Nadica.

Na startu je poražena Jovana Mušicki (do 49kg), dok je Viktoru Puškiću (+73kg) za dlaku izmakla kvalifikacija na OI za mlade. Odmah po završetku kvalifikacija, u Tunisu se održava svetsko juniorsko prvenetsvo na kome Srbija učestvuje u punom sastavu.