BOŽANIĆI NA 3. LETNJIM OLIMPIJSKIM IGRAMA ZA MLADE

Last Updated: 07/04/2018Autor

TEKVONDO

Nadica Božanić (do 63kg) i Dušan Božanić (do 73kg) uspeli su da obezbede vize za Buenos Aires već prvog takmičarskog dana na tekvondo Kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih! Oboje su naši prvi predstavnici u ovom olimpijskom sportu na 3. Letnjim olimpijskim igrama mladih koje se održavaju u Argentini u oktobru. Šansu imaju I Teodora Jović (-44kg) I Bogdan Bulat (-55kg) koji se takmiče drugog dana.

-Presrećan sam sto su se u prvom danu kvalifikacija plasirala dva takmičara Srbije, Nadica i Dušan Bozanić. Naporno su trenirali celu sezonu, rezultat nije izostao! Ovo je sjajan start pred svetsko juniorsko prvenstvo, ali pre svega imamo još dvoje takmičara koji mogu da se kvalifikuju a to su Bogdan I Teodora – rekao Jugoslav Nastasić, jedan od trenera juniorskog nacionalnog tima.

Nadica se nadala ovom rezultatu od starta.

– Veoma sam zadovoljna što smo brat i ja uspeli da se kvalifikujemo. Sad ćemo se skoncentrisati da budemo još bolji na svetskom prvenstvu i nadamo se najsjajnijem odličju – istakla je Nadica.

Na startu je poražena Jovana Mušicki (do 49kg), dok je Viktoru Puškiću (+73kg) za dlaku izmakla kvalifikacija na OI za mlade. Odmah po završetku kvalifikacija, u Tunisu se održava svetsko juniorsko prvenetsvo na kome Srbija učestvuje u punom sastavu.