BOROVČANIN PODELIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE U GRAČANICI I GORAŽDEVCU

Last Updated: 12/01/2019Autor

DOGAĐAJI

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je srpske enklave na Kosovu i Metohiji gde je u organizaciji „28. jun“ i „humanitarne organizacije 038“ iz Gračanice podelio paketiće deci u vrtićima i predškolskim ustanovama u Gračanici i Goraždevcu. Mališani su imali priliku da se druže sa bivšim šampionom Evrope u WBC verziji i trećim bokserom sveta Borovačninom koji je uživao u društvu malih velikih srpskih heroja koji su se rodili i odrastaju pod lupom teških vremena. Ogromna količina dečije radosti zbog posete boks šampiona potvrđena je osmesima koji nisu silazili sa njihovih ozarenih lica.

„Ma koliko vremena bila teška, Srbi su od postanka pa do dana današnjeg bili i ostali ponosni vitezovi, večno izloženi mučnim vetrovima u kojima njihovo herojstvo ne gubi na snazi već je svakim danom sve jače i večno živi. Da Srbi ponosno odolevaju svim  atacima i nepravdama koje kroz vekove iznova i iznova prožiljavaju, živu potvrdu toga možemo naći i videti upravo u očima i herojstvu mališana na Kosovu i Metohiji koji odrastaju u jednoj velikoj bitci za opstanak na tlu svojih predaka. Pravo je zadovoljstvo, i melem duši kada dođete i vidite tu čistotu njihovih duša, hrabrost, ljubav, disciplinu, pozitivnu energiju kod dece koja ne žive životom modernih vremena, već životom koji im kroje svetski moćnici pri tome ne misleći na tu istu decu, već na ostvarenje sopstvenih ciljeva. Kroz boks koji je plemenita veština naučio sam velike životne lekcije, naučio sam da su rukovanje i zagrljaj sa protivnikom nakon bitke bez obzira kakav je bio njen ishod obavezni, naučio sam kako prevazići poraz, kako ići dalje bez obzira na sve. Sada sam od  malih velikih heroja u Gračanici i Goraždevcu naučio šta je beskrajna hrabrost i viteštvo, to je nešto sa čime se rađaš i nešto što ostaje u tebi večno“ – istakao je Borovčanin.

Predsednik BSS  ovom prilikom posetio je i srpske svetinje, Manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pečku Partrijaršiju. Bio je i gost predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića, gde su razmenili ideje i dogovorili projekte koji će imati veliki značaj za decu u ovom kraju kada je reč o sportskim aktivnostima i konkretno boksu.

„Velika zahvalnost na gostoprimstvu i svemu što su nam pružili naši domaćini na čelu sa Gradonačelnikom Popovićem, domaćinima koji su predani, vredni, istrajni, ljudi o kojih možemo mnogo toga dobrog i plemenitog naučiti. Odlazimo srećni, punih srca sa željom da se što pre vratimo i ponovo družimo i doživimo svu tu čistotu duše i naroda kakav je naš narod na Kosovu i Metohiji“ – zaključio je Borovčanin.