BOROVČANIN ČLAN IZVRŠNOG ODBORA EVROPSKE BOKSERSKE KONFEDERACIJE

Last Updated: 23/02/2019Autor

BOKS

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izabran je danas za člana Izvršnog odbora Evropske bokserske konfederacije (EUBC) na generalnoj Skupštini te organizacije u Moskvi. Borovčanin je dobio poverenje vodećih ljudi evropskog boksa za mandat u naredne četiri godine, što je bez dileme veliko priznanje za srpski boks, ali i region u celini. On je na glasanju dobio 18 glasova i izabran među pet novih članova Izvršnog komiteta.

– Na ovaj način Srbija će dati svoj doprinos razvoju boksa u Evropi, modernizaciji, većoj zaštiti boksera i bokserki, vaspitnoj ulozi boksa, regionalnoj saradnji i svemu onome što sport nosi kroz olimpijske vrednosti – rekao je Borovčanin Tanjugu u Moskvi.

On je zahvalio svima koji su ga podržali, pre svega Ruskoj bokserskoj federaciji na predlogu i podršci, kao i zemljama bivše Jugoslavije.

– Pokazali smo jedinstvo i dokazali da kroz sport zajedno na međunarodnoj sceni možemo biti samo jači, a tako verujem i u drugim društvenim oblastima – rekao je Borovčanin.

Dodao je da je boravak u Moskvi bio prilika i da se finalizuje dogovor s Ruskim savezom oko izgradnje Bokserskog centra u Srbiji.

– Video sam već idejno rešenje, očekujem da u drugoj polovini marta bude gotov u potpunosti projekat. Potom prelazimo na biranje lokacije, verujem da ćemo to lako uraditi u saradnji s državom, a našoj bratskoj federaciji smo izuzetno zahvalni na jednoj takvoj donaciji koja će itekako imati značaj za razvoj srpskog boksa u budućnosti – poručio je Borovčanin.

(Izvor, foto www.novosti.rs)