It seams that you haven't connected with your Twitter account
9 June, 2023
PočetnaVesti naslovnaBOROVČANIN ČLAN IZVRŠNOG ODBORA EVROPSKE BOKSERSKE KONFEDERACIJE

BOROVČANIN ČLAN IZVRŠNOG ODBORA EVROPSKE BOKSERSKE KONFEDERACIJE

BOKS

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izabran je danas za člana Izvršnog odbora Evropske bokserske konfederacije (EUBC) na generalnoj Skupštini te organizacije u Moskvi. Borovčanin je dobio poverenje vodećih ljudi evropskog boksa za mandat u naredne četiri godine, što je bez dileme veliko priznanje za srpski boks, ali i region u celini. On je na glasanju dobio 18 glasova i izabran među pet novih članova Izvršnog komiteta.

– Na ovaj način Srbija će dati svoj doprinos razvoju boksa u Evropi, modernizaciji, većoj zaštiti boksera i bokserki, vaspitnoj ulozi boksa, regionalnoj saradnji i svemu onome što sport nosi kroz olimpijske vrednosti – rekao je Borovčanin Tanjugu u Moskvi.

On je zahvalio svima koji su ga podržali, pre svega Ruskoj bokserskoj federaciji na predlogu i podršci, kao i zemljama bivše Jugoslavije.

– Pokazali smo jedinstvo i dokazali da kroz sport zajedno na međunarodnoj sceni možemo biti samo jači, a tako verujem i u drugim društvenim oblastima – rekao je Borovčanin.

Dodao je da je boravak u Moskvi bio prilika i da se finalizuje dogovor s Ruskim savezom oko izgradnje Bokserskog centra u Srbiji.

– Video sam već idejno rešenje, očekujem da u drugoj polovini marta bude gotov u potpunosti projekat. Potom prelazimo na biranje lokacije, verujem da ćemo to lako uraditi u saradnji s državom, a našoj bratskoj federaciji smo izuzetno zahvalni na jednoj takvoj donaciji koja će itekako imati značaj za razvoj srpskog boksa u budućnosti – poručio je Borovčanin.

(Izvor, foto www.novosti.rs)