BOKSERSKE VELESILE STIGLE U SRCE BAČKE

Last Updated: 17/08/2018Autor

BOKS

Drugi Kup nacija u boksu biće održan u Vrbasu od 16. do 19. avgusta 2018. U ringu će se naći više od 200  juniora i juniorki iz 25 zemalja sveta. U 185 borbi za medalje će se, pored boksera iz Srbije, boriti reprezentativci iz Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Gruzije, Nemačke, Grčke, Indije, Izraela, Kazahstana, Letonije, Makedonije, Crne Gore, Mauricijusa, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Švedske, Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Uzbekistana i Velsa.

Trener reprezentacije Srbije Dragan Vasiljević kaže da Kup nacija predstavlja mini prvenstvo sveta.

„Ovo je veoma jak turnir. Za našu reprezentaciju predstavlja veliko iskustvo i proveru za Evropsko prvenstvo koje će se u oktobru održati u Rusiji. Konkurencija je žestoka. Najviše obećavaju Rusija, Kazahstan i Engleska“, kaže Vasiljević.

Na najvećoj sportskoj manifestaciji u Evropi i jednoj od tri najveće u svetu, Srbiju će predstavljati 26 takmičara – šest devojaka i 20 momaka.

„Ne postoji strah iako dolaze moji vršnjaci sa četiri kontinenta, ali trema je prisutna. Imam snage i kondicije, jer sam ceo raspust podredio boksu. Želim da osvojim zlato i time potvrdim prethodna odličja. Kup nacija doživljavam kao veliko iskustvo jer planiram dugo da bavim ovom plemenitom veštinom“, priča Stefan Camović, reprezentativac Srbije iz Vrbasa.

Vrbas je oduvek važio za grad sporta i prepoznatljiv je po evropskim, svetskim i olimpijskim prvacima i osvajačima zlatnih medalja na svim šampionatima. Borbe u ringu u Vrbasu bile su veoma popularne između 60-ih i 80-ih godina. Zahvaljujući „Drugom kupu nacija u boksu“, vrbaska opština vraća se na staze stare slave.

„Naša ideja je da ovih dana čitav grad živi za boks, da napunimo salu, da navijamo i bodrimo naše reprezentativce. Podršku Bokserskom klubu „Čarnok“ i Bokserskom savezu Srbije, kao glavnim organizatorima Kupa nacija,  pružili su lokalna samouprava, javna preduzeća i ustanove, organizacije i udruženja građana sa područja vrbaske opštine. Velike kompanije, privrednici i pojedinci iz Vrbasa i okoline, takođe su dali svoj doprinos. Zahvalnost dugujemo i susednoj opštini Kula koja nam je  pritekla u pomoć i obezbedila dodatni smeštaj za juniore i juniorke“, rekao je sekretar Drugog kupa nacija  Igor Škundrić.

Turnir će trajati do 19. avgusta za kada su zakazane finalne borbe. Svi mečevi odigravaće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ s početkom od 13.30 sati.