It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaBOKSERKA SELEKCIJA SRBIJE NA NAJSTARIJEM TURNIRU NA SVETU „STRANDŽI“

BOKSERKA SELEKCIJA SRBIJE NA NAJSTARIJEM TURNIRU NA SVETU „STRANDŽI“

BOKS

Pred nama je jubilarni, 70. “Strandža” turnir u amaterskom boksu, koji je prvi put održan 26. marta 1950. godine na stadionu “Junak” u Sofiji i ujedno je najstariji amaterski boks turnir na svetu. Od 14. do 20. februara 2019. u glavnom gradu Bugarske boriće se 306 boksera iz 40 zemalja sveta, među kojima i Srbija sa osam takmičara u obe konkurencije. Muška bokserka selekcija Srbije u sastavu: Dušan Janjić (52 kg), Nemanja Gavrilović (60 kg), Milosav Savić (75 kg), Darko Stanković (91 kg), Vladan Babić (+91 kg), predvođeni selektorom Miodragom Perunovićem i trenerima Dušanom Mileusnićem i Milanom Piperskim boriće se za naslov šampiona na ovom prestižnom takmičenju. Ženski tim Srbije čine: Nina Radovanović (51 kg), Anđela Branković i Jelena Zekić (57 kg) prevođene trenerima Markom Tubićem i Jovanom Tamindžićem. Srbiju će na takmičenju „Strandža“ predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.

„Već sam poziv na ovaj tradicionalni turnir je čast, posebno kada se ima u vidu da su naši bokseri dugi niz godina rado viđeni na ovom takmičenju. Uspeha smo imali, pa se nadam da ćemo i ove godine imati uspeha. Svakako da putujemo sa nadom o medaljama. Ipak, konkurencija je žestoka, put do trona je težak, ali ekipa ima samopouzdanja, ima kvalitet i, najvažnije, ima veliku želju da se dokaže i pokaže“ -rekao je selektor Miodrag Perunović neposredno pred put.

Održan je i žreb za takmičenja. Protivnici naših takmičara u prvom kolu su: žene – Anđela Branković – Jucielen Romeu (BRA), Jelena Zekić – Sonia Lather (IND), Nina Radovanović – Helen Jones (WAL); muškarci – Vladan Babić – Eren Uzun (TUR), Darko Stanković – Naman Tanwar (IND), Dušan Janjić – Emin Erdoglu (TUR), Nemanja Gavrilović (slobodan u prvom kolu), u drugom protiv pobednika meča Pank (TUR) – Charnamaz (BLR), Milosav Savić – Kristiyan Nikolov (BUL).

Od 1964.  „Strandža“ dobija međunarodni karakter učesvovanjem selekcija Mađarske i Rumunije. Od tada, ugled turnira nastavlja da raste, a kroz ring ovog takmičenja prošli su predstavnici najpoznatijih boks škola u svetu. U 2011. godini, po prvi put održava se i takmičenje za žene.