BOKSERI SRBIJE U SKOPLJU I BANJALUCI

Last Updated: 08/11/2018Autor

BOKS

Međunarodni bokserski turnir, 48. „Zlatni gong“  koji se tradicionalno održava u Skoplju ugostiće i boks selekciju Srbije koja je pripreme za ovo takmičenje odradila u Beogradu.  „Zlatni gong“ biće finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u Niš gde će 1. decembra 2018. biti održano finale „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 29. i 30. novembar u hali „Čair“. Drugi deo naše reprezentacije boriće se na turniru „Radovan Bisić“ koji će 10. i 11. novembra 2018. biti održan u Banja Luci. Iz Makedonije i Banjluke reprezentacija Srbije vraća se kući, gde naše boksere očekuje i ligaško takmičenje i gde će nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u Nišu.

Put Skoplja krenuli su reprezentativci: Saša Suljić 52kg, Veljko Gligorić 56kg, Nemanja Gavrilović 60kg, Damjan Grmuša 64kg, Petar Stošić 69kg, Đorđe Bujišić 75kg, Nikola Stevanović 81kg, Vladan Babić +91kg, pod vođstvom selektora Tomislava Antelja i pomoćnih trenera Aleksandra Nikolića, Saše Radosavljevića i Bojana Arsića. U Banja Luku po nove pobede otputovali su: Nenad Momirski 60kg, Velibor Pucar 69kg, Petar Prokić 91kg, pod vođstvom trenera Maneta Marčete. Pripreme su odražne u novom bokserskom centru koji se nalazi u sklopu Sportskog centra Voždovac u okviru saradnje Bokserskog saveza Srbije i Opštine Voždovac.

„Imali smo odlične pripreme na Banjici. Za nas je „Zlatni gong“ u Skoplju od velike važnosti i uvek novi veliki izazov. Maksimalno smo motivisani da u Makedoniji ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali, a to su zlatne medalje. Verujem u sebe, u moje drugove iz reprezentacije i očekujem da ćemo se kući vratiti okićeni zlatom“ – rekao je Đorđe Bujišić.

Selektor Bokserske reprezentacije Srbije Tomislav Antelj zadovoljan je formom njegovih izabranika uoči takmičenja koja slede.

„Imali smo dovoljno vremena da maksimalno spremni dočekamo predstojeće mečeve. Na pripremama je učestvovalo 11 reprezentativaca od kojih osam ide put Makedonije i tri za Republiku Srpsku. Takmičenja u Skoplju i Banja Luci su sjajna prilika da se proveri forma svih naših boksera uoči nama izuzetno važnog boks spektakla „Zlatne rukavice“ koja će biti održana u niškom „Čairu“ i proslaviti 61. godinu postojanja. Imamo sjajne uslove za rad i napredak, reprezentativci su disciplonovani i maksimalno posvećeni ciljevima koji su postavljeni, a to su pobede i medalje. Po povratku sa takmičenja koja nam slede ovog vikenda, nastavićemo sa pripremama u Beogradu zajedno sa selekcijom Rusije koja nam stiže u goste i koja će takođe biti deo spektakla pod svodovima niškog „Čaira“, gde ćemo svi verujem pokazati i dokazati da se sav rad u proteklih godinu dana isplatio i udario temlje za blistavu budućnost srpskog boksa“ – zaključio je selektor Antelj.