BOGDANOVIĆEVOJ SREBRO NA GRAN PRIJU U LONDONU

Last Updated: 23/10/2017Autor

TEKVONDO

Tijana Bogdanović (-49kg) osvojila je srebrnu medalju na turniru G2 kategorije, Gran priju u Londonu! Olimpijska vicešampionka je do finala pobedila tri rivalke, ali je na poslednjem koraku stala, jer je poražena od svetske vicešampionke. Naša mlada tekvondoistkinja je u Londonu bila neverovatna, pobedila je Peruanku Diez, zatim je bila izuzetno dominantna u borbi sa Hrvaticom Tomić, dok je u polufinalu savladala trofejnu Turkinju Jildrim. U finalu je, ipak, poklekla pred vicešampionkom sveta Tajlanđankom Panipak. Ovo je osma medalja koju je Srbija osvojila od kada postoji ovaj tip takmičenja. Četiri je osvojila Milica Mandić, a četiri Tijana. Milica je do sada osvojila zlato, srebro I dve bronze, a Tijana tri bronze i sada srebro.

– Svaka medalja na Grand priju je za poštovanje. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan Tijaninom borbom u finalnom meču. Poraz nije toliko bolan koliko teško pada što je od iste osobe izgubila, i to četvrti put za redom, i to košarkaškom razlikom. To vrlo zabrinjava i stvara glavobolje. Moramo da se pozabavimo time odmah. Sa druge stane, ovo je Tijani prvo finale na Grand pri turniru što je svakako za poštovanje – rekao je trener tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović.

U Londonu se borila i Vanja Stanković, aktuelna svetska šampionka. Na žalost, zaustavljena je u četvrtfinalu i samim tim ostala je bez odličja.

– Vanja je izgubila u borbi za medalju od iste Turkinje sa kojom se borila Tijana u polufinalu. Jedan poen je delio od polufinala, ali iskusna Jildrim je znala kako da završi meč u svoju korist. Vanja je još u drugom meču zadobila povredu šake zbog čega je i malo bila oslabljena ušla u četvrtfinale – istakao je Jović.

U subotu je na tatami izašla Ana Bajić (+68kg), koja je u borbi za ulazak u polufinale izgubila od svetske i evropske šampionke Britanke Bjanke Valdken. Takođe, na Grand pri turniru borila se i Aleksandra Radmilović (-57kg), ali je na startu poražena.

– Ana je imala odličan nastup u obe borbe. Pobedila je u prvom kolu bivšu svetsku pravakinju Olgu Ivanovu iz Rusije, a u borbi za medalju izgubla od domaće takmičarke dvostruke evropske i svetske prvakinje Bjanke. Aleksandra je imala debi na Gran priju i nije se snašla protiv neugodne pretstavnice iz Paname – objašnjava Jović.

Sledeći veliki događaj je Grand pri finale u Africi, u Obali Slonovače. Najboljih 15 takmičara sa olimpijske rang liste će obezbediti mesto među elitom. Za sada su Milica i Tijana sigurne, čeka se još Vanja Stanković.