BOGDANOVIĆEVOJ EVROPSKA BRONZA

Last Updated: 12/05/2018Autor

TEKVONDO

Kada tekvondo ekspedicija Srbije otputuje na prvenstvo samo je pitanje trenutka kada će stići prva medalja. Ovog puta ona je delo Tijane Bogdanović, koja je u kategoriji do 53 kilograma osvojila bronzano odličje na šampionatu u ruskom Kazanju. Naša mlada takmičarka je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobedila Slovenku Anu Petrušić 17:6, zatim je bila bolja od Mađarice Luci Patakfalvi. Odlučujući susret za ulazak u finale posle velike borbe izgubila je od Ruskinje Tatiane Kudašove 15:14.

– Srećna sam zbog medalje, najpre zato što sam se lepo osećala u borbama, dala sve od sebe i slušala trenera – istakla je Bogdanovićeva. – Nema razloga da budem nezadovoljna što je samo bronza, a ne zlato. Nadam se da će ovo odličje motivisati ostatak tima u nastavku takmičenja.

Tijana je imala samo reči zahvalnosti za sve koji su joj pomogli da stigne na postolje.

– Veliko hvala mom treneru, psihologu, nutricionisti i kondicionom treneru. Takođe zahvalnost dugujem i mojoj porodici kao i celom timu na velikoj podršci koju su mi pružili na ovim pripremama za prvenstvo, jer mogu slobodno da kažem da su bile jedne od težih.

Njoj je ovo bilo prvo EP u kategoriji do 53 kilograma (neolimpijskoj), pa zato trener Dragan Jović nema razloga da bude nezadovoljan.

– Osvojili smo prvu medalju. To je sada najvažnije – naglasio je Jović. – Trebalo bi da pokrene i ostatak ekipe i ako bude sve kako treba, da na kraju EP imamo bolji učinak od jedne bronze. Tijana je bila izvanredna u polufinalu. Izgubila je 15:14 od prvog nosioca, domaćina Ruskinje.

Glavni trener reprezentacije žali zbog nastupa Vanje Stanković.

– Imali smo zaista mnogo iznenađenja koja se nisu ticala samo našeg nastupa na tatamiju. Vanja je izgubila na zlatni poen za medalju, a u meču pre toga pobedila je aktuelnu svetsku prvakinju iz Turske. To je sve sport i ne možemo da vratimo vreme.

Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Miloš Gladović (do 63 kg) i Nikola Vučković (do 68 kg) zaustavljeni su u drugom kolu.

(Izvor, foto www.novosti.rs)