It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaBOGAT TAKMIČARSKI VIKEND NA ADI CIGANLIJI

BOGAT TAKMIČARSKI VIKEND NA ADI CIGANLIJI

BADMINTON

Nacionalni badminton centar na Adi Ciganliji prvi put će otvoriti svoja vrata za takmičare. Čast da se predstojećeg vikenda takmiče u velelepnom ambijentu i u sjajnim uslovima imaće prvo školarci, potom veterani, a na kraju i članovi dva prestonička kluba. Bogat program u Nacionalnom badminton centru počinje u subotu Međuškolskim badminton turnirom – BGD 2017 na kojem će se za odličja od 9,30 č boriti osnovci i srednjoškolci 17 škola iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Kruševca, Petrovca na Mlavi, Melnice i Zrenjanina. Na “meniju” u singl konkurencijama biće šest takmičarskih kategorija i to osnovci od V do VIII razreda, osnovke III i IV razreda, osnovke V i VI razreda, osnovke VII i VIII razreda, srednjoškolci od I do IV razreda i konkurencija “Play for FUN”.

Istog dana, nakon školaraca, na scenu će stupiti veterani koji će se takmičiti na Prvenstvu Srbije. Za zvanja prvaka države ogledaće se više od 40 takmičara i takmičarki iz deset klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Ekstaza (Latković), BK Novi Sad, BK Pančevo, BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac) i Petrovački sportski klub. U kategoriji 35+ igraće se u svih pet konkurencija, u kategoriji 40+ muški singl i ženski dubl, u kategoriji 45+ muški singl, muški dubl i mešoviti dubl, a u kategoriji do 55+ muški singl.

U nedelju se takmičenja u Nacionalnom badminton centru nastavljaju Prvenstvom Beograda u badmintonu 2017. Od 10,30 č predstavnici dva kluba iz našeg glavnog grada – BK Beograd i BK Clear odmeriće snage u tri kategorije. U uzrasnoj kategoriji igrača do 15 godina dečaci i devojčice će se takmičiti u singlovima. U kategoriji seniora A na programu će biti sve konkurencije, dok će se seniori B boriti za odličja u muškom i ženskom singlu, te muškom i mešovitom dublu.

Organizatori turnira u subotu i nedelju su Badminton savez Srbije, Badminton savez Beograda i Badminton klub Beograd, pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta, a prijatelji “Tin Šped”, ”Yonex”, ”Koka Plus”, ”Ledeni Kvas”. Pokrovitelj Prvenstva Beograda u badmintonu 2017 je i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.