BOD NA STARTU SP

Last Updated: 12/01/2019Autor

RUKOMET

Drama u Mercedes Benc Areni u Berlinu u prvom kolu Svetskog prvenstva za rukometaše završena je bez pobednika – Srbija – Rusija 30:30 (16:16). Vodila je Srbija u većem delu meča, ali su na kraju Orlovi branili zasluženi bod. Vodio je tim Nenada Peruničića i četiri gola u 39. minutu, imao napad za pobedu, ali je razbranjeni Grams zaustavio loptu Lazaru Kukiću deset sekundi pre kraja, iako su je svi već videli u mreži…

Odlično su Orlovi otvorili drugo poluvreme kažnjavajući ideju Eduarda Kokšarova da njegov tim napada bez golmana. Golovi Ilića i Radivojevića na prazan gol odvojili su srpski tim, a sigurna ruka Nemanje Ilića sa linije sedam metara donela je i maksimalnih +4 – 23:19, što je nateralo ruski klupu da uzme tajm-aut u 42. minutu.

Promenili su Rusi odbranu, napravili seriju 3:0 i doveli do još jednog minuta predaha pri rezultatu 23:22. Nastavljena je velika borba u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, a gol-bomba Draška Nenadića digla je srpske navijače na noge u 56. minutu za 28:27, da bi Stefan Vujić golom u 57. minutu 29:27 doveo Srbiju na +2…

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, ovako je prokomentarisao uzbudljiv duel u Berlinu sa Rusima završen rezultatom 30:30.

– To je sazrevanje, imali smo jasnu utakmicu. Poremetio nas je izlazak Zelenovića, kada su krenuli da igraju sa dva flastera. Ulazak Orbovića potpuno hladnog, gde mu je potencirano da ide na prenos lopte zbog njihove agresivnosti. Svi su želeli najbolje. I Lazar koji je taj zadnji put video u golu, svi smo ga videli. Promašio sam i ja puno takvih šuteva u karijeri. To je nešto sa čim moraju da žive. Bitno mi je da se osećaju kao tim na terenu. To želimo, ne priču, već prikazivanje nas u najboljem mogućem svetlu. Ima oscilacija i utakmica gde želimo prebrzo da završimo utakmicu. Utakmica se gradi 60 minuta, pogotovo na ovakvom nivou protiv žustre i mlade ekipe kakva je Rusija i na ovakvoj sceni. Idemo dalje, imali smo dobijenu utakmicu, a mogli da izgubimo. Odbranili smo se na kraju, izvlačimo najbolje iz ovoga i idemo dalje.

Francuska…

– Pokušaćemo da odigramo najbolje sa njima. Favoriti su, fizički dobro pripremljeni, imaju dobru rotaciju, igraju u najboljim klubovima. Probaćemo da izvučemo maksimum iz svake utakmice. Koliko će o biti na kraju, stvarno ne znam. Moraćemo da vodimo računa oko rotacija. Brine me Zelenović, videćemo kakva je situacija, osetio je jak bol.

Većinsko razmišljanje reprezentativaca posle remija sa Rusijom 30:30, bilo je da je pobeda ispuštena.

Bogdan Radivojević:

– Niko neće biti zadovoljan posle utakmice. Podelili smo bodove što nismo smeli da dozvolimo. Bili smo puno bolji. Rusija je jako kvalitetna reprezentacija, ali igrali smo maksimalno i dali 300%. Želeli smo pobedu u prvom meču, ali nismo uspeli. Tužni smo, ali moramo da ohladimo glave, da zaboravimo na utakmicu i spremimo se za Francuze.

Draško Nenadić:

– Šteta što nismo pobedili, ali sitnice su odlučivale. Analiziraćemo gde smo grešili i idemo dalje. Niko ne može da ospori da smo se borili. Greši se, ali smo dali sve od tebe. Francuska je izuzetan protivnik, na svim mestima su dobro pokriveni. Nećemo se predati, pripremićemo se za taj meč i dati sve od sebe.

Mijajlo Marsenić:

– Sreća mora i da se zasluži. Na +4 smo morali da privedemo utakmicu kraju. To je realnost. Ne mogu da se pomirim sa ovim rezultatom, jer znam kako je sve išlo kako treba. Mnogo me raduje igra u napadu, dosta lakih golova iz izgrađenih šansi. Na kraju rezultat koji Rusi nisu zaslužili. Zaslužili smo pobedu, ali šta je, tu je. Idemo dalje. Čekaju nas Francuzi, borba do samog kraja, a onda tražimo šansu protiv Koreje i Brazila.

SRBIJA: Pušica 3, Vorkapić, Orbović 1, Vujić 5, Verkić, Radivojević 3, Nenadić 2, Ilić 6, Mošić, Ilić V, Nikolić 2, Kukić 4, Zelenović 2, Marsenić 2, Obradović, Cupara

RUSIJA: Grams, Kiseljev 2 Šiškarev 3, Kovaljev 3, Evdokimov 1, Škurinski 3, Dereven, Gorpišin, Kalaraš 1, Ostašenko, Dibirov 12, Komorogov, Kireev, Žitnjkov 4, Fokin, Kosorotov 1