BEZ ŠANSE PROTIV JAPANACA

Last Updated: 10/01/2020Autor

Posle duela sa domaćinima na Svetskom prvenstvu divizije 2 grupe A u Litvaniji oklopnici Srbije izašli su na megdan liderima turnira. Japanci su još jednom izdominirali na ledu, a naši oklopnici izgubili 10:2. Ponekad ne vredi ni kad se boriš i grizeš za svaki pak. Ponekad, jednostavno izađeš na led i pogledaš u oči protivniku koji nema mane. Najubedljiviji poraz doživeli su Orlići u „Pramogu“ areni, ali su uspeli da iz tek sedam pokušaja u prve dve trećine dva puta savladaju japanskog golmana. Precizni su bili Antonije Mašić za izjednačenje 1:1 u prvom delu i Lazar Pejčić za 2:5 u 38. minutu.

Bilo je teško oduzeti pak Japancima, još teže preći u napad, a najteže spakovati pak iza leđa golmana Rijuto Nakamotoa. Fenomenalan je bio Bojan Vasić, uhvatio je 36 japanska projektila, ali Japanci su sa izuzetnom preciznošću pronalazili i najmanje rupe u našoj odbrani i povećavali vođstvo. Orlićima ostaje još duel sa Britancima u nedelju od 11.00 da spasu čast i osvoje bodove na planetarnom šampionatu.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Mladenović, Pejčić, Popović, Dragović, Tarakan, Marković, Stojsavljević, Racić, Mašić, Mirkov, Stojanović, Danilo Tomašević, Gvozdenović, Vdović, Subotić, David Tomašević, Savić, Mitrović, Đinđić. Selektor: Fred Peron.

JAPAN: Sato, Nakamoto, Jonejama, Takeja, Iguči, Nakadžima, Hanzava, Išida, Kimura, Miura, Ando, Ueno, Murikami, Sasanaka, Kaneko, Godiara, Taneiči, Takebe, Otomo, Momen, Mijata. Selektor: Teruhiko Okita.