BEOGRAD U TRCI I ZA ŠKOLSKO SP U RUKOMETU

Last Updated: 06/11/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

Beograd bi 2020. mogao biti domaćin još jednog spektakla. Posle dobijanja Svetskog školskog prvenstva u basketu 3 na 3, koje će se održati u našem glavnom gradu 2018., čelni ljudi Svetske školske sportske federacije (ISF) spremni su da organizaciju Svetskog prvenstva u rukometu za školarce dodele Srbiji i Beogradu.

Ovu vest potvrdio nam je i predsednik Saveza za školski sport Srbije, legendarni odbojkaš Željko Tanasković. On je istakao da želja postoji,  i da sada sledi obaveštenje Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije, za dobijanje saglasnosti da se ovako veliko takmičenje održi u Beogradu.

– Tokom nedavnog boravka u Italiji na svetskom forumu ISF, puno predstavnika stranih federacija istaklo je da su sigurni da bi Beograd bio odličan domaćin rukometnog takmičenja. Obavio sam puno razgovora. Ono što je veoma važno jeste da sada svi znaju, da je Srbija postala stabilna zemlja, sa ozbiljnom vladom, a to su presudne stvari. Takođe sam preneo čelnim ljudima ISF i da naš savez veliku podršku ima u Ministarstvu omladine i sporta, koje podržava naše projekte. I da ministar Vanja Udovičić se svakodnevno bori za promociju ne samo profesionalnog sporta, već i amaterskog, školskog i studentskog sporta. Beograd je prošle godinebio sjajan domaćin Svetskog školskog odbojkaškog prvenstva. Tada smo svima pokazali naše sposobnosti – istakao je Željko Tanasković.