BEOGRAD SPREMAN ZA ŠKOLSKO SP U FUDBALU!

Last Updated: 16/03/2019Autor

ŠKOLSKI SPORT

Beograd će od 06. do 14. aprila biti domaćin velikog međunarodnog takmičenja, Svetskog školskog prvenstva u fudbalu. Svetsko prvenstvo biće organizovano na čak osam terena u glavnom gradu i dva terena u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Očekuje se dolazak preko 1.000 učesnika (fudbaleri, fudbalerke, treneri i ostali članovi ekspedicije).

– Za naslov najbolje ekipe srednjoškolskog uzrasta boriće se čak 24 države u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Biće to pravo Svetsko prvenstvo, sa puno utakmica, a gledaoci će moći na delu da vide mladiće i devojke, koji kucaju na vrata prvih timova u svojim zemljama u kojima nastupaju. Sigurno je da će među njima biti naslednika Ronalda i Mesija, ali i Saše Ilića i Dragana Stojkovića Piksija. Potrudićemo se kao i uvek do sada da budemo sjajni domaćini. Ulaz na sve utakmice je besplatan – obavestio nas je generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, Uroš Savić, nekada i sam profesionalni fudbaler.

Beograd je u poslednje dve godine bio domaćin još dva velika međunarodna školska Svetska prvenstva. Prošle godine je organizovano SP u basketu tri na tri, a 2016. Svetsko prvenstvo u odbojci. U oba slučaja i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

–  Ovo je još jedna u nizu potvrda da radimo odlično. Biće nam čast da ugostimo najbolje svetske ekipe. Dugo se pripremamo za ovaj događaj. Uz veliki broj utakmica koje će se održati na čak deset terena, klinci će imati i priliku da upoznaju glavni grad Srbije. Na Kalemegdanu ćemo imati organizaciju Kulturnog dana, gde će se predstaviti sve zemlje učesnice i to svako na svoj tradicionalni način. Veliku zahvalnost u finansijskoj pomoći oko SP dugujemo državi Srbiji, Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i gradskom sekretarijatu za sport i omladinu  – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i član borda ISF.