BEOGRAD PROTIV BAMBERGA, KRISTAL SA ŠRECHAJMOM U LIGI ŠAMPIONA!

Last Updated: 12/10/2016Autor

KUGLANJE

Kuglaši Beograda, bronzani u Svetskom kupu nedavno u Bozenu,  igraće u prvom kolu Lige šampiona protiv Viktorije iz Bemberga (Nemačka), dok će kuglašice zrenjaninskog Kristala imati za protivnika nemački Šrechajm! Kuglaši Viktorije iz Bamberga zauzeli su ove godine šesto mesto i Evropa kupu u Bačkoj Topoli i plasirali se u Ligu šampiona. Gledali su u leđa  našem Metalcu iz Gornjeg Milanovca koji je bio peti, ali se nije prijavio za učešće u Ligi šampiona. Nemački Šrechajm je osvojio prvo mesto u kupu NBC federacije. U taboru srpskog šampiona i pobednika kupa Beograda, nisu zadovoljni kako je urađen žreb, jer je Beogradu ponovo došao skup rival, pošto će za odlazak u Bamberg  potrošiti nekoliko hiljada evra, što bi bilo dovoljano za sve troškove u  domaćoj ligi do kraja sezone. Trener Beograda Vojko Pavlović, smatra da je član  13 pravilnika Lige šampiona koji određuje protivnike u prvom kolu, nedorečen:

– Ako se dogodi da se u prvom kolu LŠ sastanu klubovi iz iste zemlje, tada dolazi do „pomeranje“ protivnika u žrebu, ali nije do kraja definisano kako se to radi i na osnovu kog plasmana u nekom od međunarodnih kupova. Naš računica pokazuje da bi ispravno bilo da nam je protivnik Kamnik, u VNBA imaju drugojačije tumačenje i  odredili su Viktoriju, pa će ovo biti treći put od 2012. da igramo sa ovim nemačkim klubom.

U rukovodstvu Beograda ozbiljno razmišljaju da otkažu učešće  i da ulože protest, o čemu će odlučiti predsednik kluba Bora Timotić. Beograd je u sezoni 2013- 2014. igrao sa Viktorijom i izbacio je iz Lige šampiona. U Beogradu je bilo 5:3 za Beograd, u Bambergu nerešeno 4:4. U sezeni 2015-2016.  Beograd je ispao da Viktorije. Na Banjici je bilo 5:3 za goste, u Bambergu 5:3 za Beograd, ali su Nemci prošli na „male“ set poene gde je bilo 14:10 za njih.

Kuglašice Kristala su ove godine prvi put učestvovale u Svetskom kupu (igrale su dva puta u Kupu NBC federacije) i  osvojile sedmo mesto pa su se tako  kvalifikovale za Ligu šampiona. Trener Marija Kresović, reprezentativka Srbije  kaže:

– Šrechajm je dobar tim, pobedio je u Kupu NBC federacije  ove godine. Poslednje dve sezone igrao je Ligu šampiona i sastao sa sa našim najboljim klubom Pionirom iz Subotice. Pretila sam  te mečeve, Šrechajm je oba susreta na svojim stazama dobio, a u gostima izgubio.  Moraćemo dobro da vodimo računa i o set poenima, a na ruku nam ide jer  gostujemo u prvoj utakmici, tako da će se u revanšu znati šta nam treba.

Svi parovi prvog kola Lige šampiona –kuglaši: Alabardos Segedin (Mađarska) . Vihlavi (Češka),. Rot vajs Zerbst (Nemačka) – Kalcit Kamnik Slovenija, Sport Podbrezova (Slovačka) – Švabzberg (Nemačka), Beograd (Srbija)-  Viktorija Bamberg (Nemačka), Zaprešić (Hrvatska) – Zalaegerseg (Mađarska), Fojt Sent Pelten (Autsija)- Polonija Lesno (Poljska), Nojmarkt (Italija) – Konstruktor Maribor (Slovenija)

Kuglašice, četvrtfinale, pobednici idu na završni turnir: Trgu Mureš (Rumunija) – Tarnovo (Poljska), Celje (Slovenija)- Fojt Sent Pelten (Austrija), Šrechajm (Nemačka) – Kristal Zrenjanin (Srbija), Bal d Or (Francuska) – Sport Podbrezova (Slovačka).

Prvo kolo u obe konkurencije je 26. novembra, revanši su 16. decembra. Mečevi su od 13 časova. Fajnal for je u Podbrezovaj u Slovačkoj 1. i 2. aprila 2017.

(Izvor, foto Info centar malih sportova)