BEOGRAD DOMAĆIN ŠKOLSKOG SP U BASKETU 3 NA

Last Updated: 21/10/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

Grad Olbia na Sardiniji bio je domaćin velikog Foruma Svetske školske sportske federacije (ISF). Srbija je punopravni član ove velike organizacije, a lepe vesti stižu nam sa ovog skupa. Beograd je dobio domaćinstvo Svetskog školskog prvenstva, u popularnom basketu 3 na 3, za 2018. godinu.

2– Uz Forum održan je i sastanak Izvršnog borda ISF, gde su definitivno potvrđene zemlje domaćini velikih školskih svetskih takmičenja, sve do 2020. godine. Beograd je izabran da bude organizator Svetskog prvenstva u basketu tri na tri i siguran sam da ćemo napraviti spektakl – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je i jedan od članova borda ISF.

Najveći događaj mladih jeste Gimnazijada, takmičenje koje se održava leti, svake dve godine, u čak 17 sportova uz učešće oko 5.000 mladih. Glasanje je bilo tajno a pobedila je Kina i Gimnazijada će se održati u gradu Jinjiang.

– Gimnazijada je zaista veliko takmičenje. Nekoliko gradova je bilo u konkurenciji. Glasao sam za Kinu, na kraju su i pobedili – zaključio je Tanasković, nosilac olimpijske medalje u odbojci.

U Savezu za školski sport nastavljaju sa puno aktivnosti. U novembru i decembru očekuju ih završna takmičenja u stonom tenisu, plivanju i rukometu. A puno prezentacija pripremaju za ovogodišnji Sajam sporta, koji će u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, održati od 24. do 26. novembra.