BEOGRAD DOBIO ŠAMPIONE ZA 2022. GODINU – Badminton

Last Updated: 23/10/2022AutorTags: ,

– U subotu i nedelju 15. i 16. novembra 2022. godine, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održano Prvenstvo Beograda 2022

Protekli vikend protekao je u srpskoj prestonici u duhu prvenstva u badmintonu na kome su juniori i seniori iz beogradskih klubova ukrstili rekete u Nacionalnom badminton centru na Adi. Takmičenje koje se održava u organizaciji Badminton saveza Beograda i Badminton kluba Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, okupilo je takmičare uzrasta do 11,13 i 15 godina, kao i seniore A i B kategorije.

U ženskom singlu uzrasne kategorije do 11 godina trijumfovala je Mila Gluhović (BK Clear) koja je odbranila prošlogodišnju titulu prvakinje Beograda, dok je u u muškom singlu do 13 godina najbolji bio Konstantin Ristić iz BK Beograd. Među devojčicama u najstarijoj juniorskoj grupi do 15 godina, zlatna medalja zasluženo je pripala Veri Đorđević iz BK Beograd, dok je u konkurenciji dečaka pojedinačno prvo mesto zauzeo Luka Šušnica takođe iz BK Beograd.

 

U kategoriji A seniora najviše se istakao Mihajlo Tomić (BK Beograd) sa osvojene tri zlatne medalje – u konkurenciji muškaraca pojedinačno, u miks dublu zajedno sa klupskom partnerkom Anđelom Vitman, dok se u konkurenciji muških parova na pobedničko postolje popeo sa Vasiliem Dimitrievim (BK Beograd). Među ženama se istakla borbena Sanja Perić (BK Beograd) sa osvojene dve zlatne medalje, u ženskom singlu i sa Anđelom Vitman u konkurenciji ženskih parova.

Na turniru održanom prošlog vikenda nastupio sam u sve tri kategorije. Mešoviti dubl sam igrao sa Anđelom i veoma sam zadovoljan našom igrom, posebno što smo ove jeseni napredovali i trenutno se nalazimo na 85. mestu na svetskoj seniorkoj listi, a svakako je u planu da napadamo i više pozicije. Finale muškog singla je bilo veoma uzbudljivo i čestitao bih ovom prilikom svom kolegi Borku Petroviću na odličnoj borbi i meču. U konkurenciji muških parova zlatnu medalju osvojio sam sa Vasiliem koji je svojom kvalitetnom igrom jednako doprineo našem uspehu”, izjavio je na završetku drugog takmičarskog dana Mihajlo Tomić.

 

Među seniorima u konkurenciji muškaraci pojedinačno B kategorije pobedu je izvojevao Ivan Pejoski (BK Beograd, dok je među damama najuspešnija bila Valeria Palanova (BK Beograd). Zlatnu medalju su u konkurenciji parova odneli Ivan Stefanović i Zoran Stepanović (BK Beograd) u muškom dublu, dok su Vanja Rašeta i Anja Marvić (BK Clear) najuspešniji miks dubl Prvenstva Beograda.

Prvenstvo Beograda bila je odlična prilika da igrači provere svoju formu i pripreme se za predstojeći Trofej Beograda, koji će 29. i 30. oktobra u Nacionalnom centru na Adi okupiti seniore A i juniore iz čitave Srbije.

Medalje su na Prvenstvu Beograda osvojili:

Uzrast do 11 godina devojčice pojedinačno: Lena Brkić (srebro), Nađa Todorović I Lina Spasić (bronza)

Uzrast do 13 godina dečaci pojedinačno : Vasilije Popović, Đorđe Omrčen I Aleksa Đorđević (bronza)

Uzrast do 15 godina devojčice I dečaci pojedinačno: Jana Vasiljević i Filip Todorović (srebro), Marija Milojević,Sanja Đurić, Đorđe Vukelja i Matija Živanović (bronza)

Seniori A – muškarci i žene pojedinačno: Borko Petrović (srebro), Mateja Manić i Đorđe Stepanović (bronza), Anđela Vitman (bronza), Miona Filipović i Milica Vrtikapa (bronza).

Seniori A – muški, ženski i mešoviti parovi: Borko Petrović/Đorđe Stepanović (srebro), Ivan Pejoski/Sava Stepanović (bronza), Dušan Milivojević/Luka Vukelja (bronza), Mila Lainović/Valeria Palanova (srebro), Miona Filipović/Milica Vrtikapa (bronza), Marija Bulatović/Čarna Mihajlović (bronza), Borko Petrović/Mila Lainović (srebro), Đorđe Stepanović/Miona Filipović (bronza), Sava Stepanović/Sanja Perić (bronza)

Seniori B – muškarci i žene pojedinačno: Zoran Stepanović (srebro), Nikola Maksimović I Luka Vukelja (bronza), Čarna Mihajlović (srebro), Vera Đorđević I Sanja Jovanović (bronza).

Seniori B – muški i mešoviti parovi: Novica Brkić /Darko Gluhović (srebro), Vlada Rakić/Mrđan Todorović (bronza), Danil Prosvirnin/Vukašin Radivojša (bronza), Dušan Milivojević/Valeria Palanova (srebro), Vlada Rakić

Čarna Mihajlović (bronza), Ivan Stefanović/Vera Đorđević (bronza)