BEOGRAD DOBIO ŠAMPIONE U BOĆANjU

Last Updated: 24/10/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Danas je na terenima Sportsko – rekreativnog centra „Olimp Zvezdara“ održano prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom koje je okupilo oko 100 učesnika, a koje je kako odzivom to i interesovanjem potvrdilo epitet ove discipline kao najpopularnijeg i najmasovnijeg sporta. Ovogodišnje prvenstvo je ujedno deo projekta „Sport za sve “, koji realizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, uz podršku UNICEF-a i NCR Fondacije i u saradnji sa Gradom Beogradom, odnosno sa sekretarijatom za socijalnu zaštitu i sekretarijatom za sport i omladinu.

Prvenstvo je okupilo učesnike sa prostora celog Grada, oba pola i svih uzrasta i vidova invaliditeta, svojim prisustvom su se izdvojili (korisnici udruženja Pobednik, škole Stefan Dečanski i OŠ „“ Aleksa Šantić“) a zvanje najboljih za ovu godinu izborile su ekipe (Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu, Dom Sremčica, udruženje Pobednik ). Manifestacija je s pravom pobudila zapaženo interesovanje a među brojnim posetiocima i gostima je posebno značajno istaći podsekretara za sport i omladinu Grada Nikolu Rajičića i Vesnu Dejanović iz kancelarije Unicef-a koji su svojim prisustvom dali poseban doprinos.

Zahvaljujući fondaciji NCR i partnerstvu UNICEF-a i Grada Beograda, do kraja godine biće organizovan niz sličnih manifestacija i kontinuiranih sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se dodatno promovisati i podsticati značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice. Naredna manifestacija nas očekuje već 9.novembra u Sportskom centru u Obrenovcu.