BEOGRAD BIO DOMAĆIN IZBORNIH KONGRESA ESF – CEB

Last Updated: 07/02/2017Autor

SOFTBOL

Da i mali sportovi kod nas, mogu da budu sjajni organizatori, pokazalo se i u slučaju Softbol saveza Srbije. Pre samo dve godine čelnici ovog saveza uz podršku Ministartsva omladine i sporta i Grada Beograda, odlično su organizovali Balkanijadu. A od 02. do 05. februara, bili su sjajni domaćini velikog međunarodnog događaja. Kongres Evropske softbol federacije i Konfederacije evropskog bejzbola, ugostio je u našem glavnom gradu preko 130 delegata i sportskih funkcionerima, koji se bave softbolom i bejzbolom. Ovo je prvi put u istoriji da su se u isto vreme u jednom hotelu, u različitim terminima, sastali predstavnici dva različita sporta, kako bi posle povratka u olimpijsku porodicu, svoju snagu pokazali svima.

– Pokazali smo Evropi ali i svetu, kakvi smo domaćini. Dobili smo organizaciju Kongresa, posle prošlogodišnje pobede nad francuskim Lionom. Hotel M, se potvrdio kao sjajan domaćin i po završetku Kongresa, od delegate su stizale samo reči hvale. Velika je stvar kada vam većina delegata prilazi i govori o vrhunskoj pripremi Kongresa, gde ama baš ništa nije falilo. Softbol je dobio novog predsednika u liku i delu Čeha Gabrijela Waga – istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić.

Na dan centralnih Kongresa, u subotu 04. februara, prijem za predstavnike svetske i evropske softbol federacije u Plavom salonu, Palate Srbija, priredio je ministar Vanja Udovičić. Pričalo se o razvoju softbola u Srbiji i svetu, ali i o velikim uspesima celokupnog srpskog sporta. Prijemu su prisustvovali Dejl Mekmen, Ron Radigonda, Lori Gotro (Svetska softbol divizija), Gabrijel Wag (Evropska softbol federacija), Slobodan Đurić i Milica Ćirić (Softbol savez Srbije). Softbol je odlukom MOK, prošlog leta u Riju, ponovo vraćen na program OI. Na centralnom Kongresu ESF, prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar. Uz njega je bio i dugogodišnji gen sek SSS Dane Korica. Legende srpskog sporta dobile su veliki aplauz od strane svih delegata i gostiju.2