It seams that you haven't connected with your Twitter account
23 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaBALKANSKI SKOK PRIJATELJSTVA

BALKANSKI SKOK PRIJATELJSTVA

VAZDUHOPLOVSTVO

Veliki broj poklonika ovog adrenalinskog sporta iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Francuske, Španije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske okupiće se ponovo u Beogradu na Balkanskom skoku prijateljstva.

Balkanski skok prijateljstva se održava od 1994. godine i nastao je u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade iz Srbije, odlikovane Ordenom narodnog heroja. Ove godine, događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

Dana 19. maja 2017. godine, sa početkom u 13 časova, na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“, je zvanično otvaranje „Balkanskog skoka prijateljstva-2017“.  Događaj će svečano otvoriti ministar odbrane, gospodin Zoran Đorđević. Na otvaranju će se prisutnima obratiti i Njegovo Preosveštenstvo Vladika Pakračko-Slavonski Jovan,  predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije – Labud Bulatović, general Jelesije Radivojević – inače aktivni padobranac, Jovanka Ostojić – dama koja je u osmoj deceniji skočila padobranom. Programom je predviđen i nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića (zlatna truba Guče 2015), prikaz borbi krav maga, kao i nastup plesnog kluba „Mladost“ i folklornog društva. Svetlana Spajić izvešće stare pesme iz Srbije, a biće prikazan i let balona, aviona i motornog paraglajdera, kao i demo padobranski skokovi.