BADMINTON TROJKA SPREMNA ZA UNIVERZIJADU

Last Updated: 17/08/2017Autor

BADMINTON

U subotu, 19. avgusta 2017, u Kineskom Tajpehu počinju 29. letnje univerzitetske igre. I na ovom, najvećem i najznačajnijem, svetskom skupu studentskog sporta srpski badminton će imati svoje predstavnike. Boje Srbije na badminton turniru, koji startuje 23. avgusta, braniće troje reprezentativaca – Milica Simić, Ilija Pavlović i Dragoslav Petrović. Oni, sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, put Kineskog Tajpeha kreću u petak. Pred polazak za Univerzitetske igre Barbir je istakao su Simićeva, Pavlović i Petrović spremni da se u najboljem svetlu predstave na velikoj međunarodnoj pozornici.

“Svo troje reprezentativaca su odlično radili u proteklom periodu, a testovi na Međunarodnom badminton kampu u Karatašu su najbolji dokaz njihove visoke fizičke i psihološke spreme. Putujemo u Kineski Tajpeh s jedinim ciljem, a to je da pružimo svoje najbolje partije i da na još jednom velikom takmičenju na dostojan način promovišemo Srbiju i srpski badminton. O medaljama u ovom trenutku uopšte ne razmišljamo budući da smo svesni konkurencije koja nas očekuje, posebno iz razloga što se Univerzitetske igre održavaju na azijskom kontinentu, postojbini najboljih svetskih igrača. Učestvovaće mnogobrojni badmintonci i badmintonke koji se nalaze u prvih 10 svetske rang liste svih kategorija, pa će sam badminton turnir na Univerzijadi po kvalitetu biti u rangu sa najjačim svetskim takmičenjima u ovom olimpijskom sportu“, istakao je Barbir.

Svi naši reprezentativci nastupiće u singlovima. Muški dubl činiće Pavlović i Petrović, koji će igrati i u mešovitim parovima sa Simićevom. Inače, Petroviću je ovo debitantski nastup na univerzitetskim igrama. Pavlović je učestvovao 2013. na Univerzitetskim igrama u Kazanju (Rusija), na kojima se ogledala i Simićeva, koja je pre dve godine bila akter i Univerzitetskih igara u Gvandžuu (Južna Koreja).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Univerzitetski sportski savez Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskog badminton tima na Univerzitetskim igrama u Kineskom Tajpehu.