BADMINTON PRVI PUT U “MILENIUMU“

Last Updated: 20/10/2017Autor

BADMINTON

U jednom od najboljih sportskih centara u Srbiji – vršačkom “Mileniumu“ prvi put će se igrati i badminton. U ovoj dvorani u nedelju, 22. oktobra 2017, Badminton klub Fanatik i Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Skupštine Opštine Vršac i Sportskog saveza Vršac, organizovaće peti po redu Juniorski kup – Vršac 2017 na kojem će se za odličja boriti 69 takmičara i takmičarki iz devet srpskih klubova – BK Fanatik (Vršac), BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Novi Sad, BK Ravens KG (Kragujevac) i BK Zmajevi (Kruševac). Prvi čovek Fanatika Stanislav Dimitrijević izrazio je ogromno zadovoljstvo što će se Juniorski kup – Vršac 2017 održati u najvećoj dvorani u ovom gradu.

“Pre četiri meseca smo došli na ideju da ovogodišnji Juniorski kup u Vršcu organizujemo u “Mileniumu“. Kontaktirali smo čelnike Opštine koji su odmah podržali našu ideju, uz napomenu da moramo da uklopimo termin sa stalnim korisnicima ove dvorane. Uspeli smo da sve usagalasimo i presrećni smo što će ova dvorana, posle košarke, rukometa, odbojke i malog fudbala, ugostiti i badminton. Ovom prilikom se najsdračnije zahvaljujem Opštini Vršac koja nam je izašla u susret i koja nam je omogućila da ugostimo najbolje mlade badmintonce i badmintonke iz Srbije u ovoj velelepnoj dvorani. Igraće se na čak devet terena, što će biti retka slika kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji. Mi ćemo se sa svoje strane truditi da opravdamo ukazano poverenje i da u organizacionom smislu sve protekne u najboljem redu“, kazao je Dimitrijević uz napomenu da će i predstojeći Juniorski kup u Vršcu biti maksimalno iskorišćen za promociju ovog olimpijskog sporta u ovom gradu.

Peti Juniorski kup – Vršac 2017, čiji su prijatelji “Tin Šped“, “Yonex“, “Koka Plus“, „Ledeni Kvas“, “Pro Soft“, “Parakvad VŠ“, “Vila Breg“ i “Swisslion Takovo“, počinje u 10 časova, a za medalje u singlovima boriće se takmičari i takmičarke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina. U kategorijama do 13 i do 17 godina biće održano i takmičenje u muškim i ženskim parovima.