BADMINTON OPET NA PROGRAMU EJOF

Last Updated: 29/10/2019Autor

Posle 22 godine pauze i Evropskog festivala mladih 1999. u Esbjergu u Danskoj badminton će ponovo biti na programu ovog prestižnog događaja. Naime, na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta, koja je 26. oktobra 2019. održana u Varšavi, doneta je odluka da badminton bude deo EJOF čiji će domaćin od 24. jula do 1. avgusta 2021. biti Banska Bistrica u Slovačkoj.

“Ponosan što se badminton vratio u program EJOF nakon 22 godine pauze. Ovaj festival je jedan ogroman i značajan događaj, a naši mladi takmičari zaslužuju da budu deo njega”, kazao je predsednik Evropske badminton konfederacije, Slovak Peter Tarcala i dodao – “Ovo je, takođe, dokaz da Evropska badminton konfederacija ima izuzetno dobar odnos sa Evropskim olimpijskim komitetom. S druge strane badminton je mnogo puta dokazao da je kao sport savršen za multi-sportski događaj, a obećavam da ćemo, sa naše strane, dati sve od sebe da EJOF 2021. bude najuspešniji u istoriji.

EJOF se održava svake duge godine, a čvrsto sledi olimpijske principe – duh prijateljstva, fer plej i toleranciju. Na njemu mladi, uzrasta od 14 do 18 godina, iz 50 evropskih zemalja imaju priliku da se takmiče, bolje upoznaju i tako poboljšaju evropsku integraciju. Ove godine EJOF je održan u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, a okupio je 4.800 učesnika. Pored badmintona na programu EJOF 2021. biće i gimnastika, atletika, košarka, biciklizam, rukomet, džudo, plivanje, tenis, triatlon i odbojka.