ARUNOVIĆEVA I MIKEC NAJUSPEŠNIJI STRELCI SRBIJE U 2019.

Last Updated: 02/01/2020AutorTags:

Zorana Arunović i Damir Mikec najuspešniji su strelci Srbije u 2019. godini. Time su „odbranili“ titule, jer tandem strelaca pištoljem je bio izabran za najbolje i u 2018. Trofej za najuspešnijeg trenera takođe neće menjati vlasnika. Kao i prošle godine, priznanje je izborila Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj i lični trener Zorane Arunović. Najbolje strelce Srbije bira Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, po predlogu Stručne komisije, a na osnovu Pravilnika za izbor najboljih strelaca, trenera i klubova. Svečano proglašenje biće održano u drugoj polovini januara. Damir Mikec i Zorana Arunović su tokom 2019. ostvarili značajne rezultate u pojedinačnim disciplinama i kao članovi jednog od najboljih svetskih miks timova vazdušnim pištoljem.

Zorana Arunović (Olimpik 011) je još jednu uspešnu međunarodnu sezonu krunisala u novembru, srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem na finalu Svetskog kupa u Putjenu (Kina). Prethodno je bila je najuspešnija srpska sportistkinja na Evropskim igrama u Minsku, gde je osvojila pojedinačno zlato vazdušnim pištoljem, srebro u miksu istim oružjem sa Damirom Mikecom i sedmu poziciju malokalibarskim pištoljem. Na prvom velikom takmičenju minule godine, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku je u tandemu sa Mikecom stigla do srebrne medalje u miksu.

Damir Mikec, član Policajca, je sezonu otvorio srebrnim odličjem vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju, čime je izborio olimpijsku kvotu. Sem srebra u miksu sa Zoranom Arunović, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku osvojio je i pojedinačno srebro. Na Evropskim igrama je pojedinačno bio sedmi, isti plasman ostvario je i na finalu Svetskog kupa u Putjenu.

Objavljena je i preliminirana lista najuspešnijih strelaca po disciplinama i kategorijama, koja će biti ozvaničena posle 6. januara, kada ističe rok za eventualne primedbe.

Prvoplasirani na preliminarnim listama najboljih pojedinaca i klubova

Klubovi: „Čika Mata“, Kragujevac.

Puška

Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda/Akademac), seniorke: Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“) , juniorke: Teodora Vukojević („Čika Mata“), mlađi juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“), mlađe juniorke: Teodora Vukojević („Čika Mata“), kadeti: Đorđe Savić (Oko sokolovo), kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), pioniri: Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće).

Pištolj

Seniori: Damir Mikec (Policajac), seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), juniori: Stefan Todorović (Kolubara), juniorke: Katarina Maricki (Novi Sad 1790), mlađi juniori: Nemanja Mitrović („Aleksa Dejović“), mlađe juniorke: Eleonora Radulović („Dragan Jevtić Škepo“) i Dijana Janković („Aleksa Dejović“) dele prvo mesto, kadeti: Dušan Bojić (Smederevo), kadetkinje: Dijana Janković („Aleksa Dejović“).