ANDRIJA GERIĆ OTVORIO IGRE U NOVOM SADU

Last Updated: 30/05/2017Autor

DOGAĐAJI

Legendarni odbojkaš Andrija Gerić, dobio je danas veliki aplauz prisutnih, na otvaranju Sportskih igara mladih u Novom Sadu. Gerić kao promoter ovogodišnjih Sportskih igara mladih deci je poželeo mnogo uspeha u kvalifikacijama, a pre svega lepo druženje i sticanje novih prijateljstava.  On je zajedno sa mladim gimnastičarom državnim prvakom Aleksandrom Pavlovićem, predsednicom Sim Srbije Ivanom Jovanovićem, većnikom za sport Ognjenom Cvjetičaninom i predsednikom Saveza za školski sport Novog Sada profesorom Goranom Stanojevićem upalio plamen koji simbolizuje olimpijski pokret i Sportske igre mladih

– Veliko mi je zadovoljstvo što je i Novi Sad domaćin manifestacije Sportske igre mladih. Nakon nekoliko gradova u Srbiji, i naš grad je postao mesto okupljanja školaraca koji se nadmeću u najazličitijim veštinama. Učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima je važno iz više razloga. Naime, pored jačanja sportskog i takmičarskog duha, kroz sport se razvija i osećaj za ferplej i prave vrednosti u životu. Najvažnije je što se deci i mladima širom Srbije, a i regiona, pruža mogućnost da besplatno učestvuju u takmičenjima, a veliku satisfakciju imaće svakako i najuspešniji pojedinci i ekipe. Ti takmičari će učestvovati na završnom delu Sportskih igara mladih u Splitu, tako da je i to putovanje i druženje dodatni motiv za postizanje što boljih rezultata – rekao je Ognjen Cvjetićanin i naglasio da se nada da će kroz sport i zabavu, na ovaj način, mladi iz regiona razvijati prijateljstvo i toleranciju.

Predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović bila je prezadovoljna velikim odazivom dece.

– Najveće hvala svim mališanima koji su u ovako velikom broju došli na otvaranje Igara i svima onima koji besplatno učestvuju i takmiče se. Pravo je zadovoljstvo videti ovako veliki broj srećnih, nasmejanih i raspoloženih mališana. Oni su deo našeg projekta gde cilj nije samo pobeda, već pre svega druženje i prijateljstva. Koristim priliku da se zahvalim našim domaćinima iz lokalne samouprave, gradonačelniku Vučeviću i našim tehničkim partnerima Savezu za školski sport grada Novog Sada. I naravno našem velikom promoter Andriji Geriću, koji je danas odvojio vreme i bio naš promoter – istakla je Ivana Jovanović.

Pobednici takmičenja u Novom Sadu stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, gde će pobednici u deset sportova ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko regionalno finale.