ANDREJEVIĆ ODBRANIO TITULU

Last Updated: 16/10/2016Autor

SKAJBOL

Održano je 11. po redu seniorsko Prvenstvo Srbije u skajbolu. Andreja Andrejević je u samom finišu takmičenja, koja je počelo u maju a završilo se u oktobru, uspeo da se domogne prvog mesta. On je tako odbraniti titulu prvaka države, koju je osvojio prošle godine. Ove godine igralo se dosta turnira, a šest najboljih skajbolera borilo se na tri završna turnira za naslov najboljeg. U te tri faze igralo se po principu svako sa svakim, tako da je savaki od šest najboljih skajbolera u završnim tirnirima imao čak 15 mečeva. Božić je posle dva kruga ubedljivo vodio sa devet pobeda i samo jednim porazom. Ipak, u treći poslednji krug odigran za vikend u Beogradu, ušao je nedovoljno koncentrisan. Nanizao je čak tri poraza, izgubivši i od Andrejevića. Na kraju Andrejević je poneo pehar namenjen pobedniku, zabeleživši 12 pobeda i samo tri poraza. Božić je bio drugi, a prošlogodišnji vicešampiona Ostojić, dobrim partijama u poslednjem krugu zauzeo je treće mesto.

– Čestitam svim momcima, koji su pokazali zašto je skajbol dinamičan i veoma zanimljiv sport. Ostaje žal što završna tri turnira nije igra Branko Kerkez, najbolji srpski skajboler svih vremena. Zbog poslovnih obaveza nije mogao da učestvuje u borbi za najboljeg. Nikada više mečeva u skajbolu nije odigrano, nego ove godine. Hvala Ministarstvu omladine i sporta, jer da nije bilo njihove pomoći, ne bi mogli platiti terene i prevoz, na turnirima. Uspeli smo da i od donatora dobijemo sredstva, pa će prva tri plasirana skajbolera dobiti i novčane nagrade. Idemo dalje, nikada nije bilo teže raditi, jer donatori retko, retko ulažu u male sportove – istakla je Kristina Jovanović Đurić, predsednica Skajbol saveza Srbije.

Inače, deset perspektivnih skajbolera, u junu mesecu odradilo je sjajni kamp, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Mladi su trenirali na otvorenim travnatim terenima i u balonu sa veštačkom travom.