AMSS DODELIO NAGRADE ŠAMPIONIMA

Last Updated: 12/01/2019Autor

AUTOMOBILIZAM

Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS), na svečanosti u Belexpo centru dodelio je večeras nagrade šampionima za 2018. godinu. Zlatne kacige u auto-moto sportu dobili su Luka Kotorčević, Dragan Balačikić i Aleksa Radojković, dok je Radojković dobio i Dijamantsku kacigu. Njima je nagrade predao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U moto sportu Zlatnu kacigu u diciplini Moto Kros MX3 poneo je Viktor Lang, u disciplini Moto Klasik, Dragan Dragoj i Slobodan Vasiljević, dvojac koji je ujedno i nosilac Dijamantske kacige. Njima je nagrade uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Predsednik AMSS Mirko Butulija izjavio je da je ponosan što se svečanost održava tačno 80 godina posle prve međunarodne trke.

– Ovo je zajednička svečanost, nas i prijatelja kuće, onih koji su dali doprinos razvoju auto i moto sporta u protekloj godini. Posebno bih se zahvalio ministru Udovičiću što je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ovih sportova, kao i ministru Vulinu za neizmeran doprinos i pruženu mogućnost za sprovođenje zajedničkih infrastrukturnih projekata, bez kojih ovakav uspeh ne bi bio moguć. Nadam se da ćemo rešiti problem poligona i staza za trke i obuke naših vozača i vojske, te da ćemo ubuduće imati veći broj šampiona i disciplina – rekao je Bujtulija.

Predsednik AMSS Mirko Butulija, predsednik SAKS S Staniša Lazarac i generalni sekretar MSS Božidar Mihailović, uručili su specijalna priznanja predstavnicima najvažnijih institucija i medija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove. Između ostalih nagrade su uručene ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću.