BOGDANOVIĆ, MANIĆ I SPAJIĆ NAJBOLJI SPORTISTI BEOGRADA U 2019.

Last Updated: 17/12/2019AutorTags: ,

Sportski savez Beograda, u prisustvu velikog broja javnih ličnosti značajnih za očuvanje sportskog duha prestonice, zaokružio je 2019. godinu prelepom svečanošću u Skupštini grada Beograda, na kojoj su dodeljene i godišnja priznanja.

Spektakl u prepunoj svečanoj sali gradske kuće najavio je hor Braća Baruh, a nakon obraćanja predsednika SSAB Dragana Tomaševića, sekretarke za sport i omladinu Dragane Belojević, kao i pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića, prešlo se na dodelu priznanja najuspešnijima.

– Čast mi je što stojim ispred ovako značajnih imena našeg sporta i ljudi iz javnog života, ali smatram da naša institucija to i zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim našim komisijama uz pomoć kojih smo realizovali programe u godini na izmaku, sponzorima koji su nam pomogli da ulepšamo radne prostorije. Radili smo tiho, ali kvalitetno, zahvaljujući radnoj zajednici na čelu sa Nikolom Penićem. Trudićemo se i dalje da budemo istinska našim sportistima – istakao je Tomašević.

Najupečatljiviji utisak u predolimpijskoj godini ostavili su Tijana Bogdanović (tekvondo, olimpijski sport), Teodora Manić (kik-boks, neolimpijski sport) i Nikola Spajić (paratekvondo, sport osoba sa invaliditetom), koji su po izboru SSAB najbolji sportisti Beograda u godini na izmaku.

Sportski savez Zvezdara najbolji je teritorijalni savez, Odbojkaški savez Beograda proglašen je za najuspešniji, a Džudo klub Crvena zvezda postigao je najbolje rezultate. Nagrada za životno delo pripala je prof. dr Stefanu Iliću, sportski stručnjak godine je Marina Maljković, a sportski funkcioner Aleksandar Boričić. Uredniku sportske redakcije Kurira Goranu Anđelkoviću pripalo je priznanje za novinara godine.

Takođe, zahvalnice za odličnu saradnju u prethodnom periodu dobili su: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kompanija „Sport time“, kompanija „Proton System“, Dom učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Rukometni savez Beograda i Fudbalski savez Beograda.

Nagrade laureatima dodelili su gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, i čelnici SSAB – predsednik Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.