Пливање за Часни крст на Крстовдан 18.1.2022. у 11 часова

Last Updated: 14/01/2022AutorTags: , , ,

У циљу очувања хришћанске традиције и због великог интересовања ученика да узму учешћа у традиционалном пливању за Часни крст, као и због немогућности да малолетна лица у зимском периоду пливају на отвореном, по први пут, 2018. године омогућили смо ученицима млађих разреда да за Часни крст пливају на затвореним базенима. Прве године учествовали су ђаци из 33 београдске школе, 2019. године учествовало преко 150 ђака из 47 школа, док је 2020.године преко 170 деце из 51 школе одмерило своје снаге на базену Ташмајдан. Догађај је био веома медијски пропраћен ( РТС, Тв Прва, Тв Пинк, Тв Храм, Студио Б, многи штампани и електронски медији ).

Са задововољством вас обавештавамо да ће се и ове године пливање за школе са београдских општина одвијати на Базену Ташмајдан, на Крстовдан, 18. јануара у 11 часова под покровитељством секретаријата за спорт и омладину града Београда.

 

 

Ове године ограничен је број учесника, због тренутне епидемиолошке ситуације. Ипак, неће бити мање од 150 деце, али ће бити подељени у више група ( млађи и старији школски узраст, девојчице и дечаци ). Пливање за Часни крст се организује уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Очекује се долазак високих црквених и градских представника.