ZAVRŠEN 8. MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA

Last Updated: 25/11/2019AutorTags:

Kapije još jednog velikog Sajma sporta u Beogradu su zatvorene. Bio je to osmi put kako je Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta na veličanstven način organizovao promociju najboljeg srpskog brenda – sporta! Održan je pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t). I zaista, pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma tri dana su se družili i sportom bavili i mladi i stari, i veliki i mali, bilo je prisutno dosta vrhunskih sportista koji su došli da podrže najveću sportsku manifestaciju u zemlji, kao i proslavljenih asova, sportskih radnika i ljubitelja sporta.

„Veoma mi je drago što je ovogodišnji Sajam sporta oborio rekord po broju učesnika, ali i po broju posetilaca. Najvažnije je da je cilj postignut – deca su se družila, zabavljala i upoznala sa svojim idolima i nekim ne tako poznatim sportovima, oprobala u novim veštinama. Glavna svrha ove velike manifestacije je, što uvek ističem, da što više dece zavoli sport i da se uključi u sistem sporta“, istakao je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić.

Na ovogodišnjem Sajmu sporta viđen je i rekordan broj aktivacija u čak 30 aktivacionih zona, na seminarima se od vrhunskih sportskih stručnjaka, ali i od olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona moglo čuti sa kakvim su se izazovima susretali u karijeri i kakvi su im planovi na narednim takmičenjima, obavljen je veliki broj besplatnih lekarskih pregleda… Ipak, osmesi na dečjim licima na sajamskim terenima i oko njih su najbolji pokazatelj da je manifestacija i ove godine uspešno organizovana.