ŽARKO VARAJIĆ SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA

Last Updated: 29/06/2019Autor

Naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Žarko Varajić (1951-2019), olimpijski vicešampion iz Montreala 1976, koji je 126 puta igrao za nacionalni tim, sahranjen je u petak, 28. juna 2019, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na komemoraciji u Skupštini grada Beograda, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića i porodice Varajić, o Žarku Varajiću govorili su predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević.

Desetine sportskih velikana iz celog regiona prisustvovalo je sahrani, među njima i Varajićevi saigrači iz reprezentacije Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Dražen Dalipagić, Željko Jerkov i Ratko Radovanović. Prisutni su bili i Varajićevi prijatelji iz vremena najslavnije generacije sarajevske Bosne, treneri Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić (sa sinom Markom) i Milivoje Karalejić, igrači više košarkaških generacija – Radovan Bata Radović, Dejan Bodiroga, Blagoja Georgijevski, Dušan Kerkez, Dragan Todorić, Boro Vučević, Branko Vukićević i drugi. Mogla su da se vide i mnoga poznata imena iz sveta fudbala, poput Dušana Maravića, Ilije Petkovića i Ljubiše Tumbakovića, zatim košarkaški stručnjak Dušan Vujošević, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić…

Na sahrani su se biranim rečima od Varajića oprostili generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i otac Jaramaz.

Možda Vam se svidi