ZA FINALE PROTIV ITALIJE

Last Updated: 05/09/2019AutorTags:

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u polufinalu XXXI EP 2019. u Ankari protiv Italije, u subotu, 7. septembra od 16.00 časova po našem vremenu, uz direktne prenose na RTS 1 i TV Arena Sport 1. U drugom polufinalu, od 18.30 časova po našem vremenu, igraće Turska – Poljska. Primač servisa Jelena Blagojević istakla je da srećna što se Srbija našla u polufinalu, kao i da su Italijanke bile očekivan rival.

– Ako gledamo taj kostur, očekivali smo Italiju i tu reprizu sa Svetskog prvenstva. Nekako smo sve vreme koncentrisani na sebe i kako ćemo igrati. Mečevi kroz grupnu fazu nisu izgledali sjajno i bajno. Srećni smo što ćemo se u subotu naći u polufinalu i što ćemo igrati kvalitetnu i dobru utakmicu protiv takvog rivala. Raduje nas to što smo posle dve godine ponovo u polufinalu. Svi nas gledaju kao ozbiljnu reprezentaciju i pretendenta za zlato. Igrali smo dobro i ranije, ali su sada enegija i želja više prisutne i to me raduje. Nadam se ćemo u polufinalu da se pokažemo još bolje, a u nedelju da odigramo na poslednju utakmicu na EP – rekla je Blagojevićeva.

Libero Silvija Popović kaže da je raduje što ekipa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i očekuje da polufinalni susret reše u svoju korist.

– Kako su krenule da se ukrštaju grupe, ispostavilo se da će Italija da nam dođe u polufinalu. Očekujemo dobru utakmicu, Italiju znamo, a znaju i oni nas. Možemo da kažemo da mi u Ankari igramo na domaćem terenu, jer smo od početka ovde. Dobro se znamo, znamo sve njihove kvalitete. Naša igra iz utakmice u utakmicu je sve bolja i nadam se da će taj meč protiv Italije biti u našu korist – rekla je Popovićeva.

Korektor srpske selekcije Ana Bjelica kaže da neće biti iznenađenja jer se obe ekipe međusobno dobro poznaju.

– Znamo se, ali smo samo u finalu na Svetskom prvenstvu igrali sa njima da su oni bili kompletni i da su igrali na visokom niovu. Ovo je druga stvar, drugo takmičenje. Biće težak meč, gde će prelomiti veća motivisanost. Nadam se velikoj borbi i da će se kao i na SP prelomiti na našu stranu – zaključila je Bjelica.

Seniorke Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrale su na 18 od do sada 30 odigranih šampionata i osvojile 5 medalja: 2 zlatne (2011. u Beogradu i 2017. u Bakuu), 1 srebrnu (2007. u Luksemburgu) i 2 bronzane (1951. u Parizu i 2015. u Roterdamu).