ZA ČAST I DOSTOJANSTVO SA HRVATIMA

Last Updated: 12/01/2020Autor

Selektor Nenad Peruničić ovako je video poraz od Crne Gore i najavio duel sa Hrvatskom (ponedeljak, 20.30):

– Poraz je jako teško pao svima. Celu noć sam izlazio po hodnicima da ih smirujem. Nisu mogli da spavaju. Jako emotivno su doživeli i to nema veze sa rivalitetom Srbije i Crne Gore, već važnosti utakmice za plasman na ovom prvenstvu. Ove momke nije baš briga kada izgube. Proživljavaju kao i ja poraze. Pokušavam da im usadim da u životu ima strasti i emocija i da tako treba da pristupaju svemu. Oni uvek žele. Nemam zamerku na njihov odnos i disciplinu u ovih godinu i nešto dana. Moji igrači su za mene uvek najbolji igrači. Najbolje se može videti sa strane. Uvek pokušavam najpozitivnije moguće, da nedostatak kvaliteta nadomestimo karakterom. Ne mislim da je Crna Gora kvalitetnija od nas, i dalje smatram da smo bolji kao tim, ali promašiili smo zicere koje nismo smeli. Moraju da shvate da na terenu moraju da se isključe faktori sa strane. Jako je teško, imali smo najbolju moguću nameru. Oseća se neki strah kod momaka, da li od poraza, odgovornosti, saznanja da nema dovoljno kvaliteta kao njegov saigrač. Jako puno pričamo na tu temu i moj stav je uvek da daju sve od sebe. To ide sve uz stvari koje radimo, a budite sigurni da radimo 200%. Sažvaćemo sve stvari koje imamo da im damo u pripremi. Maleri nas prate od samog starta. Bićemo bez Zelenovića u meču sa Hrvatskom. Stefan Vujić nam je glava, neko ko prepoznaje igru. Lazar Kukić igra drugačije, ali bio je dobar, davao je doprinos koliko može. Mi predstavljamo svoju zemlju i moramo do kraja da igramo na najpošteniji mogući način. To je njihova obaveza kao reprezentativaca. U odnosu na protivnika biramo i igrače. Probaću da ih dignem da protiv Hrvatske odigramo najbolje što možemo.

Iskusni Nemanja Zelenović:

– Jako teško je. Neprospavana noć, puno misli u glavi. Ne mogu da kažem da je bilo toliko loše u ove dve utakmice. Bilo je mnogo dobrih stvari. Desila se promena u odbrani u odnosu na prvi meč sa Belorusijom. Znali smo gde smo grešili, to smo i popravili. Oba golmana su bila na visokom nivou, njihov je bio na kraju. Bitna je utakmica i sa Hrvatskom da pružimo dobar otpor i siguran sam da će tako biti. Falio je kontinuitet u nekim segmentima igre. To dolazi i sa iskustvom. Imamo tri-četiri debitanta, prošle godine ih je bilo i više. Ponosan sam na momke koji su dali sve od sebe. Takav je sport. Kolo sreće se može okrenuti na našu stranu naredne godine.

Aleksa Kolaković:

– Teško se podnosi poraz. Iskreno, jako mi je teško i tešk dolazim do reči. Mislim da smo dali sve od sebe. Crna Gora je bila bolja, ne mnogo, ali za taj jedan gol. Mislim da smo odigrali odbranu na visokom nivou, ali da smo najviše problema imali u napadu. Agresivna odbrana 3-2-1 koju Crna Gora igra sjajno je bila presudna, jer nismo imali rešenje. Falilo nam je možda i par nekih lakih golova iz kontre i polukontre. Bili su bolji, treba pružiti ruku. Teško je iz svega ovoga izaći i spremiti utakmicu sa Hrvatskom. Mislim da treba spremiti tu utakmicu maksimalno iako za nas nema rezultatskog značaja. Biće jako teška utakmica protiv rivala koji je pokazao najveći kvalitet u grupi. Igramo u hali koja je puna njihvoh navijača, bukvalno. Mislim da se igra za čast i dostojanstvo. Treba da pokažemo karakter i da se borimo za grb koji nosimo.

Živan Pešić:

– Mnogo smo razočari i tužni zbog poraza, boli. To što se dešava, i politika… Mi smo sportisti koji smo došli da se borimo tu za našu državu. Ostaje da žalimo za ciljevima koje smo zacrtali pre Evropskog prvenstva. Razočarani smo i svesni smo svega šta smo prošli zadnjih mesec dana. Krv, znoj. Teško je da ti sutra odradiš revijalnu utakmicu i ideš kući. Profesionalci smo i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno. Imaćemo video, trening. Sutra idemo na pobedu i da se borimo do kraja.