ZA ČASNI KRST PLIVALA DECA IZ 51 BEOGRADSKE ŠKOLE

Last Updated: 19/01/2020AutorTags:

Treću godinu zaredom za Časni krst na Krstovdan, po blagoslovu Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja, plivali su i učenici osnovnih škola. Ova godina bila je najmasovnija do sada, a učešće su uzeli učenici iz čak 51 beogradske škole.

Nakon osvećenja vode i obraćanja predsednika Odbra za versku nastavu AEM Beogradsko-karlovačke prof. dr Dragomira Sanda, prisutne su pozdravili i predsednik naše organizacije Dragan Tomašević, kao i član gradskog veća opštine Palilula Dejan Cvetković.

Učenici su na bazenu Tašmajdan plivali u sledećim kategerojama: mlađi školski uzrast (devojčice i dečaci) i stariji školski uzrast (devojčice i dečaci).

Takmičenje je organizovala Kancelarija za versku nastavu AEM Beogradsko-karlovačke uz saradnju sa Sportskim Savezom Beograda. Veliku podršku i pomoć u realizaciji pružili su i Sportski centar Tašmajdan i Vaterpolo klub Taš.

Najuspešniji takmičari nagrađeni su peharima, medaljama i pohvalnicama, kao i simboličnim nagradama za svoje škole. Nagrade su bile ozbezbeđene i za najmlađeg takmičara i najmlađu takmičarku.