It seams that you haven't connected with your Twitter account
24 September, 2023
PočetnaDogađajiZA ČASNI KRST PLIVALA DECA IZ 51 BEOGRADSKE ŠKOLE

ZA ČASNI KRST PLIVALA DECA IZ 51 BEOGRADSKE ŠKOLE

Treću godinu zaredom za Časni krst na Krstovdan, po blagoslovu Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja, plivali su i učenici osnovnih škola. Ova godina bila je najmasovnija do sada, a učešće su uzeli učenici iz čak 51 beogradske škole.

Nakon osvećenja vode i obraćanja predsednika Odbra za versku nastavu AEM Beogradsko-karlovačke prof. dr Dragomira Sanda, prisutne su pozdravili i predsednik naše organizacije Dragan Tomašević, kao i član gradskog veća opštine Palilula Dejan Cvetković.

Učenici su na bazenu Tašmajdan plivali u sledećim kategerojama: mlađi školski uzrast (devojčice i dečaci) i stariji školski uzrast (devojčice i dečaci).

Takmičenje je organizovala Kancelarija za versku nastavu AEM Beogradsko-karlovačke uz saradnju sa Sportskim Savezom Beograda. Veliku podršku i pomoć u realizaciji pružili su i Sportski centar Tašmajdan i Vaterpolo klub Taš.

Najuspešniji takmičari nagrađeni su peharima, medaljama i pohvalnicama, kao i simboličnim nagradama za svoje škole. Nagrade su bile ozbezbeđene i za najmlađeg takmičara i najmlađu takmičarku.