VOJVODINA I JAGODINA OSVAJAČI SUPER KUPA

Last Updated: 17/09/2019Autor

Rukometaši Vojvodine osvoili su Super Kup Srbije šesti put u klupskoj istoriji. Aktuelni šampioni savladali su Dinamo 25:23 (13:16) u Mionici. Raspucani Ivan Dimitrijević u napadu predvođenim iskusnim bivšim srpskim reprezentativcem, Urošem Mitrovićem, kao i raspoloženi Dejan Zlatanović između stativa, bili su dovoljni za prednost Pančevaca u prvom poluvremenu. Izvukao je trener Vojvodine, Boris Rojević, svog „džokera“, Stefana Ilića, koji je sa par golova na startu drugog poluvremena uz sjajnog Svetislava Verkića na golu (odbranio tri sedmerca) do 45. minuta vratio svoj tim u rezultatski egal – 20:20, kada je klupa Dinama zatražila tajm-aut.

Do prvog vođstva posle 6:5, Novosađani su stigli golom Nemanje Ratkovića posle kontre – 22:21 u 49. minutu. Posle velike borbe u neizvesnoj završnici, Strahinja Stanković pogađa za 25:23 na minut i po pre kraja.

Posle tajm-auta svog tima Veljko Milošević ne uspeva da savlada Svetislava Verkića, što je stavilo i tačku na pitanje o osvajaču Super Kupa Srbije.

Trener Dinama Akim Komnenić:

– Sve čestitke mojim momcima, dali smo sve od sebe u ovom trenutku. Pokazali smo da možemo da se nosimo, SIguran sam da će biti zanimljivo prvenstvo i da nije siguran u osvajanju naredna dva trofeja. Čestitam mom prijatelju Borisu i vidimo se u prvenstvu.

Trener Vojvodine Boris Rojević:

– Dinamo ima odličnu ekipu, ima asove Vučkovića, Mitrovića. Oni su klasa. U prvom poluvremenu nismo postojali na terenu. Statistika govori sve. Odbrana je bila bolja u drugom poluvremenu. Bio je veliki pritisak na nas da osvojimo trofej i igrali smo u grču. Biće interesantnija sezona nego prethodna.

VOJVODINA: Ovčina, Milić, Mirković, Pribak 4, Ilić 6(2), Medurić 1. Perović, Ratković 2, Prodanović 1, Tomić, Stanković 2, Nikolić 4, Verkić, Milašević 1, Vučković, Sretenović 4.

DINAMO: Milošević 6(3), Pavlović, Bunjevčević, Šotić 1, Dimitrijević 5, Savić 1, Jezdimirović, Zlatanović, Distol 1, Milenković 2, Barudžić 2, Golubović, Kostadinović 3 (1), Vučković 2, Radovanović, Mitrović.

Šampionke iz Jagodine osvojile su jedini trofej koji im je nedostajao u klupskim vitrinama. Posle dve šampionske titule i dva osvojena Kupa Srbije, na red je došao i trofej Super Kupa osvojen ubedljivo pobedom nad Bekamentom Bukovičkom Banjom 26:16 (11:9).

Posle izjednačenog prvog poluvremena, odbrana tima trenera Dragana Markova je bila presudni faktor u nastavku. Zatvore su Nišavić, Tatari drugarice put ka golu Jelene Đurašinović, a laki golovi iz kontre ređali su se jedan za drugim sve do 20:12 u 46. minutu kada je zatražen tajm-aut.

Na terenu se ništa nije promenilo, Jagodinke su nastavile da dominiraju sve do poslednjeg minuta. U pobedničkom timu bila je raspucana iskusna Jelena Gojković sa devet golova, koja je ponela i titulu igračice utakmice.

– Osvojili smo jedini trofej koji nam nedostaje. Lepa je ovo manifestacija, dobra takmičarska utakmica. Malo i nerealan rezultat na kraju Zaslužena pobeda, malo nam je i duža klupa. Na početku smo sezone, ozbiljnost mora da ostane, nastavljamo dalje. Odbrana je presudila. Bili smo stegnuti u prvom poluvremenu. Na tome ćemo raditi u narednom periodu – rekao je trener Jagodinki, Dragan Markov.

– Danas je Jagodina bila bolja. Znatno smo oslabljene izostankom Katarine Stepanović. Držali smo se prvo poluvreme, čestitke Jagodini, ima veći fond igrača. Spremnije su, ranije su počele da treniraju, a na nama je da nastavimo da radimo i budemo bolji u nastavku sezone – rekao je trener Bekamenta BB Saša Bošković.

JAGODINA: Adžić, Kaitović 1, Žižić, Sivčev, Nišavić 2, Agbaba 1, Tatar 5, Bulatović, Ilić, Jovanović 2, Ašanin, Đurašinović, Glišović 4, Stojanović, Gojković 9, Stepanović 2.

BEKAMENT BB: Atanasković 3, Radojičić,  Preković 6, Stepanović 1, Radoičić 1, Stanojlović, Simić, Stanić, Rajović 2, Grbić, Agatunović, Tomić 3, Nićiforović, Radulović, Kačarević.