VIŠE OD 160 ĐAKA PLIVALO ZA ČASNI KRST

Last Updated: 19/01/2019Autor

PLIVANJE

U organizaciji Kancelarije za versku nastavu arhiepiskopije Beogradsko-karlovačke, sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja, i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sportskog saveza Beograda, u petak – na Krstovdan, održano je takmičenje za decu iz beogradskih osnovnih škola u plivanju za Časni krst.

Domaćin je bio SRC „Tašmajdan“, a nakon osvećenja vode na bazenu, koje je obavio predsednik Odbora za versku nastavu prof. dr Dragomir Sando, prisutnima su se obratili predstavnik Gradskog sekretarijata za sport Novica Todosijević, predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević i generalni direktor Sportskog centra „Tašmajdan“ Milan Novović.

Učestvovalo je preko 160 đaka iz 47 beogradskih osnovnih škola, a sve je proteklo u fer i korektnoj atmosferi. Plivalo se u nekoliko kategorija: dečaci, devojčice, mlađi školski uzrast, stariji školski uzrast. Najuspešniji takmičari (prva tri mesta) nagrađeni su statuama, medaljama i pohvalnicama, kao i peharima za svoje škole. Nagrade su bile ozbezbeđene i za najmlađeg takmičara i najmlađu takmičarku.

Cilj ove manifestacije jeste da pokaže koliko je važno očuvanje hrišćanske tradicije, kao i da je jednako važan i duhovni i telesni razvoj dece. Mr Dragana Todorović bila je zadužena za celokupnu organizaciju događaja, dok je za sportski deo bio zadužen profesor fizičkog vaspitanja Goran Petrović.