VELIČANSTVENOM SVEČANOŠĆU SPORTSKI SAVEZ BEOGRADA ISPRATIO 2018.

Last Updated: 25/12/2018Autor

SSAB

U maniru dostojnom veličini i značaju institucije koju predstavlja, Sportski savez Beograda (SSAB) je ispratio 2018, koja „troši“ svoje poslednje dane. U utorak, 25. decembra 2018, u Svečanoj sali Skupštine grada gotovo da ni igla nije imala gde da padne, a brojni visoki poslenici beogradskog i srpskog sporta i ostale važne zvanice, svojim prisustvom su uveličali godišnju, odlično izrežiranu, svečanost SSAB. Scenario sjajnog događaja, koji je imao adekvatan radni naslov – „BEOGRAD – GRAD SPORTA 2018“, počeo je da se odmotava kratkim filmom koji je podsetio na najbitnije datume u istoriji i na ljude koji trenutno daju nemerljiv doprinos visokom pozicioniranju Sportskog saveza Beograda na mapi sportskih institucija glavnog grada. Nakon toga na bini se našao prvi čovek SSAB Dragan Tomašević, koji je na početku svog izlaganja pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su odvojili vreme da budu deo značajnog događaja SSAB.

ssab_grad_167631– Pre nešto više od dva meseca tim koga čine potpredsednik Mladen Kecman, članovi Izvršnog odbora i ja dobio je jednoglasnu podršku Skupštine da nastavi stopama svojih prethodnika. Veliko poverenje koje smo tom prilikom dobili obavezalo nas je da radimo još posvećenije i bolje, a nadam se da uspevamo u tom zadatku. Ovom prilikom izražavam i veliku zahvalnost Stručnoj službi Sportskog saveza Beograda na izuzetnom profesionalizmu i efikasnosti u izvršavanju svih poverenih poslova koji se trudimo da maksimalno dobro realizujemo uz naravno ogromnu podršku Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za omladinu i sport pod čijom se kapom nalazimo. U narednu godinu ulazimo s velikim entuzijazmom i voljom da već dovoljno visoku lestvicu u radu podignemo na još viši nivo. Želja nam je da pre svega, a kao i do sada, sve poverene zadatke Sekretarijata za omladinu i sport rešimo na najbolji način, da koliko je god u našoj moći pomognemo svim našim članicama, i da pokušamo da obezbedimo i dodatna vanbudžetska sredstva koja bi takođe bila iskorišćena kao potpora razvoja beogradskog sporta – istakao je Dragan Tomašević i dodao – Žao mi je što dve prethodne godine Sportski savez Beograda nije organizovao godišnju svečanost, koja je ove godine ponovo „rođena“ na inicijativu i ideju potpredsednika Mladena Kecmana. Siguran sam da ćemo se i dogodine ponovo okupiti ovde, i da ćemo vam podneti još bolji izveštaj o radu u 2019.

ssab_grad_167630Odmah nakon izlaganja predsednika SSAB emitovan je film o širokom spektru aktivnosti SSAB kojima konstantno radi na afirmaciji, unapređenju i prosperitetu sporta glavnog grada. On je ujedno bio odličan uvod za narednog govornika – predsednika Skupštine grada Nikolu Nikodijevića.

IMG_9743– Čestitam Sportskom savezu Beograda na više nego uspešnoj 2018. i ogromnom poslu koji je obavio u partnerskom odnosu sa Skupštinom grada Beograda i Sekretarijatom za omladinu i sport na čelu sa Draganom Belojević. U prethodnom filmu smo čuli sjajne podatke o broju dece u Beogradu koja su uključena u razne sportske aktivnosti kroz projekte koje finansira Grad. Presrećni smo zbog toga jer je to bio jedan od prioritetnih ciljeva nove gradske uprave. Želja nam da se nastavi trend uvećanja broja mališana koji se bavi sportom koji mora u Beogradu da postane dostupan svim kategorijama stanovništva bez obzira na materijalno stanje. Sa 150 miliona dinara smo finansirali besplatne termine za razne škole sporta, a u narednoj godini taj iznos će biti povećan za trećinu. Takođe, u organizaciju školskih prvenstva Beograda izdvojeno je 40 miliona dinara, a jedan od zadataka gradske sekretarke za omladini i sport biće da duplira taj iznos. Na taj način želimo da pokažemo da nam je razvoj školskog sporta prioritet, jer smatramo da profesionalni sport mora mnogo više da bude prepušten tržištu. U svakom slučaju poručujem deci da se što više bave sportom jer kroz njega, bez obzira na to da li će uspeti da postanu vrhunski sportisti, dobijaju odlične lekcije za čitav život – rekao je između ostalog Nikodijević.

Posebnu aromu godišnjoj svečanosti SSAB dalo je svojevrsno svedočanstvo o uspesima beogradskog sporta u 2018. koji su prisutni gledali gotovo bez daha i sa neskrivenim osećajem ponosa. S obzirom na podugačak spisak uspeha beogradskih vrhunskih sportista na međunarodnoj sceni film je emitovan iz dva dela, između kojih se na velikoj sceni našla nekadašnja najbolja rukometašica planete Dragana Belojević, koja sa velikim uspehom obavlja funkciju sekretara Sekretarijata za sport i omladinu. Svetska viceprvakinja iz Seula 1990. i nosioc nacionalnog priznanja Republike Srbije „podvukla“ je da će 2019. biti godina konsolidacije budžeta iz kojeg će ponovo značajna sredstva biti odvojena za razvojne projekte.

ssab_grad_167634– Mnogo toga je već rekao Nikola Nikodijević, tako da ja samo mogu da dodam da nam je želja da dodatno unapredimo sistem školskog i predškolskog sporta, ali da istovremeno i ne zanemarimo ostale kategorije sportista u glavnom gradu. S obzirom da će 2019. biti predolimpijska godina svim sportistima od srca želim mnogo uspeha u kvalifikacijama za Igre u Tokiju, a Sportskom savezu Beograda još jednom poručujem da će u Sekretarijatu sa omladinu i sport i dalje imati jakog i pouzdanog partnera – kazala je Dragana Belojević.

ssab_grad_167627Na samom kraju sjajnog događaja u Skupštini grada SSAB je nagradio one najbolje od najboljih u 2018. Dragan Tomašević je uručio plakete SSAB i to Dragani Belojević za izuzetnu podršku ženskom sportu u 2018, Jezdimiru Marseniću za izuzetan doprinos u razvoju rekreativnog sporta, u 2018, Rukometnom savezu Beograda za izuzetnu stručnu saradnju u 2018, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograd za doprinos u afirmaciji sporta osoba sa invaliditetom u 2018, Vaterpolo savezu Beograda i Džudo savezu Beograda za najbolju sportsku saradnju u 2018, te Sportskoj gimnaziji i Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ za najuspešnije škole na školskim prvenstvima Beograda u 2018. Potom je potpredsednik SSAB Mladen Kecman specijalnim zahvalnicama za izuzetan doprinos beogradskom sportu u 2018. darivao predstavnike Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Fakulteta za sport Beograd, Univerzitet UNION „Nikola Tesla“, Radio televizije Srbije i Ambasade Japana. Zajedničkim fotografisanjem stavljena je tačka na zvaničan deo programa nakon kojeg su zvanice uživale u koktelu uz poruku da sa nestrpljenjem očekuju naredni događaj Sportskog saveza Beograda.ssab_grad_167616