It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVaterpoloVATERPOLISTI ZA PETO MESTO PROTIV AUSTRALIJE

VATERPOLISTI ZA PETO MESTO PROTIV AUSTRALIJE

Srbija je pobedila Nemačku na peterce na Svetskom prvenstvu u vaterpolu i u subotu u 8.30 ujutru igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu sa Australijom koja je sa 9:8 savladala Grčku. Naša reprezentacija je odigrala jako slab meč, nedovoljno angažovani sa velikim brojem grešaka omogućili su Nemcima da budu sve vreme bolji i pravo je čudo kako rival nije slavio u regularnom delu. Sredinom trećeg dela Srbija je vodila 7:6 da bi Nemci za 80 sekundi postigli tri gola. Tada je počela borba za stitanjem rezultata. Nije se kvalitet igre dizao ali je Mandić uspevao da ekipu non stop drži u situaciji za preokret.

Dva minuta pre kraja Restović je pogodio za 12:10. Nepun minut kasnije Mandić je na sjajan način izjednačio. Udarac Streleckoj je Rističević zaustavio. Srbiji je ostalo 35 sekundi za napad. Konačno smo videli pravu akciju i laganu egzekuciju Lazića 13 sekundi pre kraja. Do kraja su obe ekipe imale posed ali bez promene. Kod peteraca u prvpj seriji je Rističević odbranio udarac Gilenu. Ostali šuteri su bili precizni, gol odluke je postigao Radomir Drašović.

– Dosta slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dodje sebi i odigra na svom nivou.O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom…- rekao je selektor Dejan Savić.

Dimitrije Rističević:

– Odbrana je danas bila najgori deo tima. Teško posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo  završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto.

Radomir Drašović:

– Jedina pozitivna stvar, posle teških momenata u igri je pobeda. Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac ? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan.

SRBIJA:Rističević, Mandić 5, V. Rašović, Randjelović, Ćuk, Lazić 2, Vico 1, Dedović 1, Jakšić, Drašović 1, Stojanović 1, S.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

NEMAČKA: Šenkel, Ribel 1, Der Boš 2, Ril 1, Prus, Jungling 2, Strelecki 1, Gilen 1, Štam, Ćuk 1, Restović 1, Ejdner 2, Goc. Selektor; Štam.

Strelci iz peteraca: Mandić, Dedović, Stojanović, S.Rašović i Drašović za Srbiju, Ribel , Strelecki, Štam i Ejdner za Nemačku, Rističević je u prvoj seriji odbranio peterac Gilenu