VATERPOLISTI ZA PETO MESTO PROTIV AUSTRALIJE

Last Updated: 25/07/2019Autor

Srbija je pobedila Nemačku na peterce na Svetskom prvenstvu u vaterpolu i u subotu u 8.30 ujutru igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu sa Australijom koja je sa 9:8 savladala Grčku. Naša reprezentacija je odigrala jako slab meč, nedovoljno angažovani sa velikim brojem grešaka omogućili su Nemcima da budu sve vreme bolji i pravo je čudo kako rival nije slavio u regularnom delu. Sredinom trećeg dela Srbija je vodila 7:6 da bi Nemci za 80 sekundi postigli tri gola. Tada je počela borba za stitanjem rezultata. Nije se kvalitet igre dizao ali je Mandić uspevao da ekipu non stop drži u situaciji za preokret.

Dva minuta pre kraja Restović je pogodio za 12:10. Nepun minut kasnije Mandić je na sjajan način izjednačio. Udarac Streleckoj je Rističević zaustavio. Srbiji je ostalo 35 sekundi za napad. Konačno smo videli pravu akciju i laganu egzekuciju Lazića 13 sekundi pre kraja. Do kraja su obe ekipe imale posed ali bez promene. Kod peteraca u prvpj seriji je Rističević odbranio udarac Gilenu. Ostali šuteri su bili precizni, gol odluke je postigao Radomir Drašović.

– Dosta slabosti smo pokazali. Posle ispadanja u četvrtfinalu ekipa mora da dodje sebi i odigra na svom nivou.O utakmici mogu da kažem da smo imali samo padove, nije bilo uspona. Ostaje nam meč za peto mesto, ali sa ovakvom igrom…- rekao je selektor Dejan Savić.

Dimitrije Rističević:

– Odbrana je danas bila najgori deo tima. Teško posle poraza od Španije da se izdignemo. Teška utakmica, Nemci su fizički jaki. Uspeli smo na kraju da pobedimo i to je jedino bilo dobro. Igra ne može da raduje. Znači nam što smo  završnici stigli i izborili peterce. Sada da probamo da uzmemo peto mesto.

Radomir Drašović:

– Jedina pozitivna stvar, posle teških momenata u igri je pobeda. Nekako smo se na kraju digli i pobedili. Mora glava da bude bolja, ona rešava. Ne bežimo od toga. Peterac ? Uvek probate da uradite sve da bi ishod bio povoljan.

SRBIJA:Rističević, Mandić 5, V. Rašović, Randjelović, Ćuk, Lazić 2, Vico 1, Dedović 1, Jakšić, Drašović 1, Stojanović 1, S.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

NEMAČKA: Šenkel, Ribel 1, Der Boš 2, Ril 1, Prus, Jungling 2, Strelecki 1, Gilen 1, Štam, Ćuk 1, Restović 1, Ejdner 2, Goc. Selektor; Štam.

Strelci iz peteraca: Mandić, Dedović, Stojanović, S.Rašović i Drašović za Srbiju, Ribel , Strelecki, Štam i Ejdner za Nemačku, Rističević je u prvoj seriji odbranio peterac Gilenu