VATERPOLISTI SIGURNI U HOLANDIJI

Last Updated: 13/11/2019Autor

Srpski vaterpolisti su očekivano pobedom startovali u Svetskoj ligi. U lepoj atmosferi i do poslednjeg mesta ispunjenim tribinama u haškom bazenu slavili su protiv Holandije 12:7. Srbi su igrali koliko je bilo potrebno. Dobro, sigurno i efikasno u prve dve četvrtine kada su vodili 10:3. Bilo je zaista lepih akcija, golova, sigurnih odbrana Živojinovića koji se vratio posle nekoliko godina. U drugoj četvrtini za 66 sekundi je Srbija postigla tri gola, razigrao se Stefan Mitrović koji je na kraju poneo epitet najboljeg igrača. Posle pauze Srbija je popustila. Ćuk je pogodio u drugom minutu trećeg dela za 11:3 a posle toga nije bilo gola do pretposlednjeg minuta kada se u listu strelaca upisao Filipović. Holandija je upornom igrom izborila častan poraz. Za najboljeg igrača susreta proglašen je Stefan Mitrović.

– Bilo je i uspona i padova. To je normalno. Momci u seriji teških utakmica u svojim klubovima. Najvažnije je bilo da smo se okupili posle pet meseci a treba da se napomene da smo u ponedeljak imali i dobar trening sa Holandijom. Dakle sve što smo planirali za početak nove sezone smo odradili – rekao je Dejan Savić

HOLANDIJA: Vagenar, Van den Burg 1, Gbadamasi 1, Venkuls, Van Ijperen 1, Filipović, Gotemaker 1, Nispeling 2, Miler, Jansen, Kopman, Volsvinkel 1, De Kof. Selektor: Van der Mer.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, Živojinović. Selektor: Savić.