VATERPOLISTI SA HRVATIMA U BEOGRADU

Last Updated: 28/12/2019AutorTags:

Pripreme u Americi prijale su vaterpolistima, koji raspoloženi očekuju nedelju (17.00) duel drugog kola grupe A Svetske lige sa Hrvatima. „Delfini“ veruju da će bazen SC „Milan Gale Muškatirović“ biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će na pravi način završiti 2019. godinu.

– Jedino smo malo umorni od puta iz Amerike, ali sigurno je da ćemo biti spremni za Hrvate. Dueli sa njima su uvek važni, naročito kad igramo pred svojom publikom. Cilj nam je da odigramo što bolje protiv jedne veoma kvalitetne reprezentacija i da u isto vreme vidimo gde smo u ovom trenutku – naglašava golman „delfina“ Branislav Mitrović.

Sjajni čuvar mreže naglašava da su desetodnevne pripreme u SAD bile pun pogodak:

– Ideja je bila da se malo osvežimo od naporne sezone, koje će da kulminirala na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bitno nam je bilo i da se uigramo za EP od 14. do 26. januara u Budimpešti. Zato nam je bilo važno da se u Americi malo i opustimo kako bismo kada je najvažnije mogli da zapnemo iz sve snage.

Sparing mečeva sa Amerikancima Mitrović će da pamti i po tome što se u drugom meču našao u ulozi igrača, uspeo je da postigne gol i da asistira:

– Nekako se tako i namestilo. Imao sam sreću da postignem gol i asistiram. Kao golmanu to mi je i prijalo. Ali, to mi nikako nije prioritet. Nisam pričao sa selektorom Savićem o tome, a moguće je da je zbog novih pravila isprobavao, jer sada golman može aktivno da učestvuje u igri. Bilo je to lepo iskustvo.

 

Bez pritiska na EP

Mitrović naglašava da će reprezentacije EP u Budimpešti igrati bez pritiska:

– Imamo olimpijsku vizu, tako da ne osećamo pritisak kao neke selekcije koje moraju da izbore Tokio. U ovoj fazi priprema najvažnije da svi budemo zdravi, da maksimalno radimo kako bismo bili pravi na Šampionatu Starog kontinenta.

(Izvor, foto www.novosti.rs)