VATERPOLISTI PETI U EVROPI

Last Updated: 26/01/2020AutorTags:

Vaterpolisti Srbije su EP završili na petom mestu, bez poraza u regularnom delu ali sa neuspešnim izvođenjem peteraca protiv Španije u četvrtfinalu. Naši igrači su juče borbenom i angažovanom igrom pobedili svetskog prvaka Italiju 8:7. Srbija bolja u prvoj, Italija u drugoj četvrtini.. U drugom poluvremenu srpska odbrana je bila izvanredna. Treći deo u znaku Ćuka i Jakšića. U poslednjem Aleksić je doneo prednost  a posle izjednačenja Ikardija Mandić je bombom pogodio mrežu.U poslednjem napadu Italija je imala igrača više ali je Gojko Pijetlović sjajno intervenisao. Srbija je ponovo igrala bez Duška Pijetlovića

Ćuk:

– Bilo je teško, ponovo sa igračem manje bez Duška Pijetlovića. Na kraju velika žal ostaje zbog Španije. Nemamo medalju ali imamo sada pouku.

Mandić:

– Lepo je kada se završi pobedom. Tvrda očekivana utakmica. Lepo što smo slavili protiv svetskog prvaka. Peti smo nije smak sveta, sada smo na zemlji. Imamo šta da radimo, imamo vremena, znamo na čemu smo.Nije slučajno što su Španija i Mađarska u finalu. Najjača liga Mađarske i svi igrači Španije u Barseloneti. Mi smo raštrkani ali idemo dalje.

ITALIJA: Del Lungo, Fi Fulvio 3, Luongo, Filjoli 2, Fonedli, Veloto, Rencuto, Ečenike , Figari, Bodegas 1, Ikardi 1, Dolče, Nikosia.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović.