VATERPOLISTI OSLABLJENI NA ŠPANCE

Last Updated: 09/03/2020Autor

U utorak u 18 časova na bazenu „25.maj Milan Gale Muškatirović“ meč četvrtfinala evropskog dela Svetske lige odigraće Srbija i Španija. Evropski vicešampion je najavio dolazak u najjačem sastavu. David Martin dovodi isti tim koji je u Budimpešti stigao do srebra a na tom putu je u četvrtfinalu savladao i našu selekciju na peterce. Sa druge strane selektor Srbije Dejan Savić ima dosta problema oko sastava tima. Mađarski klubovi OSC i Eger su iskoristili svoje pravo da zbog domaćeg takmičenja uskrate dozvolu dolaska u Beograd Prlainoviću, B.Mitroviću, Ranđeloviću odnosno S.Rašoviću.

Savić je zbog toga pozvao 15 igrača ali je veliko pitanje ko će igrati. Nemanja Stanojević je otkazao zbog bolesti, Duško Pijetlović i Vico su povređeni. Izvesnije je da će Vico biti u timu obzirom da Pijetlovića muči zglob.

– Videćemo još ko će da igra, ima rovitih, načetih, povređenih… Ali, ovo je sada naš najbolji tim.Madjari su iskoristili svoje pravo, mi smo prihvatili predlog Španije da igramo sedam dana ranije i sada ispada da smo doneli odluku protiv nas. Ali šta je tu je. Znamo rivala, igrali smo u poslednje vreme nekoliko važnih utakmica sa lepim i tužnim ishodima. Oni će da igraju u svom stilu, brzo i agresivno i moramo da im odgovorimo – rekao je selektor Dejan Savić.

Dušan Mandić je istakao:

– Odbrana treba da bude da nivou iz poslednjeg meča u Budimpešti ali napad mora da bude bolji. Šutevi moraju da budu kvalitetniji i igra sa pred njihovim golom sa većom koncentracijom.

Pobednik ovog duela će se plasirati u polufinalu koje se igra 14. marta.