VATERPOLISTI LAKO SA HRVATIMA

Last Updated: 29/12/2019AutorTags:

Srbija je pobedom protiv Hrvatske obezbedila prvo mesto u grupi Svetske lige. U četvrtfinalu će igrati Španijom ili Crnom Gorom. Utakmica je odigrana u sjajnom, fer i sportskom ambijentu. Hrvatska je dobro počela i u prvoj četvrtini kada su odbrane bile slabiji deo tima bila četiri puta u minimalnom vodjstvu. Kod rezultata 4:4 uspešan je bio Mitrović u odbrani peterca Fatoviću. Posle toga je teklo sve po željama Srbije koja je igrala bez Ćuka, Mitrovića, Prlainovića i Jakšića. U drugom delu razigrani Subotić je bio zaslužan što je prednost bila i tri pogotka. Očekivalo se posle odmora da će Hrvati pokušati da smanje razliku. Medjutim brzi golovi Subotića i Rašovića su rešili sve dileme. Do kraja četvrtine razigrani srpski napad je gurao i do 14:8.

Poslednji deo je pripao Hrvatima koji su sa tri pogotka ublažili poraz. Poslednji gol nekoliko sekundi pre kraja je postigao Drašović.

– Za kraj godine kratko i slatko. Odbrana je bila slabija ali je delovala kako treba kada se utakmica prelamala. Tada smo bili i skoncentrisani i agresivni dok je napad dobro delovao – rekao je Filip Filipović koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Selektor Dejan Savić je istakao:

– Videli smo novi standard u sudjenju sa dosta isključenja. Publika je mogla da uživa u golovima. Početak nije bio dobar, posle smo odigrali kako treba.

Gavril Subotić je bio među najzapaženijim:

– Čestitke igračima oba tima. Odigrali smo dobro, zasluženo pobedili. Uvek je lepo kada se pobedi takav tim kakav je Hrvatska.

Reprezentacija 2. januara putuje u Španiju na pripreme.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović 1, Ranđelović, Subotić 3, D.Pijetlović 1, Vico 2, Aleksić, Drašović 2, Filipović 3, Gogov, S.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 2, Benić 2, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 2, Bukić 1, Garsija 1, Marcelić. Selektor: Tucak.