VATERPOLISTI BEZ POLUFINALA SVETSKE LIGE

Last Updated: 11/03/2020Autor

Srbija je poražena od Španije (13:11) u četvrtfinalu evropskog dela Svetske lige i tako ispala iz ovog takmičenja. Pobeda evropskog vicešampiona je potpuno zaslužena. Mirnom igrom Španci su materijalizovali prednost u kvalitetu jer je Srbija igrala bez D.Pijetlovića, Prlainovića, B.Mitrovića, Ranđelovića, S.Rašovića i Aleksića koji se razboleo dan pre utakmice pa je pozvan Drašović. Uz to Vico je igrao sa povredjenom rukom dok je Mandić tokom meča povredio šaku.

Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj je Gogov postigao gol gotovo sa centra za 3:3, Španija je u drugoj četvrtini stekla nedostižnu prednost. bilo je 8:4. U trećoj se Srbija približila na 6:8 i 7:9, u poslednjoj na 9:10 ali su tada Španci pokazali svoj kvalitet i utakmicu su priveli kraju.

– Bilo je i dobrih i loših stvari. Nismo imali rešenje za njihov presing. Kod jurenja rezultata smo imali i dobra taktička rešenja ali je bilo previše grešaka u dodavanju i lope realizacije igrača više. sada se okrećemo drugom planu priprema za Tokio ali u isto vreme pratimo sve oko korona virusa kako bi videli koliko ćemo ekipu imati na okupu – rekao je Dejan Savić, selektor srpskog tima.

Filip Filipović je dodao:

– Mnogo smo primili golova, nedopustivo. Nije izgovor što smo igrali u kombinovanom sastavu ali je to razlog što smo u nekim momentima baš loše delovali. Sve to ne umanjuje pobedu Španije koja kontrolisala meč.

SRBIJA: Pijetlović, Mandić, Dedović 1, Radović, Ćuk 1, Lazić, Vico 1, Drašović, Jakšić, Filipović 5, Gogov 2,Mitrović 1, Rističević. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez-Pinedo, Munariz 3, Gramados 1, Sanahuja 1, Del Toro 2, Larumbe, Delgado 1, Fernandez 1, Taul 1, Perone 2, Malarač 1, Kabanas, Lorio. Selektor: Martin.